Aboubakar Kiev’i yıktı, Kartal gruplara uçtu: 1-0

Beşiktaş, 3-2 kazandığı maçın rövanşında da Dinamo Kiev'i 1-0 yendi ve Konferans Ligi'nde gruplara kaldı. Kartal'ın golü harika hareketlerin ardından güzel bir vuruş yapan Aboubakar'dan geldi.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Aboubakar attı, Beşiktaş gruplara gitti.

Beşiktaş, her ne kadar oynanan futbol keyif ve güven vermemiş olsa da yeni transfer Bahtiyar Zaynutdinov’un attığı golle Dinamo Kiev deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. 2. turda Tirana, 3. turda Neftçi Bakü’yü ağırlayan siyah-beyazlıların Konferans Ligi gruplarıyla arasında yalnızca 90 dakikalık bir futbol karşılaşması kalmıştı. Mircea Lucescu’nun Dinamo Kiev’i ile avantajlı şekilde çıkılan maçta alınacak yeterli sonuç Konferans Ligi kapısını Beşiktaş’a açacaktı. Kara Kartal’da sakatlıkları bulunan Amartey ve Masuaku gibi oyuncular 11’de yer almazken Necip Uysal ve Milot Rashica 11’de sahaya çıktı. Onur Bulut, maça sol bek olarak başladı.

Maça topa daha fazla hakim olup oyunun temposunu ayarlayarak başlayan taraf ev sahibi Beşiktaş oldu. Jackson Muleka 18. dakikada gole çok yaklaştı ancak bu şut Onur Bulut’a çarptı ve şans Kiev ekibinden yanaydı. 19. dakikada yine Muleka’nın şutu bu kez de direğe takıldı. İlk yarı boyunca belki de en tehlikeli pozisyonlar bunlardı. Devre 0-0 berabere bitti.

İkinci yarı hızlı başladı. Kiev maç başından beri aradığı kontraatağı bulduğu pozisyonda sonunu getiremedi ve skor değişmedi. Bundan hemen 1 dakika sonra 52’de sahneye çıkan Vincent Aboubakar olağanüstü bir gole imza attı. Kamerunlu bu golle takımını rahatlattı ve turun kapısını araladı. Abou, attığı enfes golün ardından Mircea Lucescu’nun yanına koştu ve verdiği pozla gol sevincini yaşadı. Lucescu ilk maçın ardından “Afrika Milli Takımı’na karşı oynadık” söyleminde bulunmuş, bu söylem tepki çekmişti.

Bu golün ardından Beşiktaş kontrolü elinde tuttu. Yer yer özellikle Jackson Muleka’yla 2. gole de yaklaşan Beşiktaş bu fırsatları değerlendirmeyi başaramadı. Son bölüme doğru oyuna sonradan dahil Bahtiyar yine etkili oldu. Bu etki skoru değiştirmeye yetmedi. Ancak Beşiktaş, Vincent Aboubakar’ın enfes golüyle 1-0 kazandı ve toplamda 4-2’lik skorla turu geçip Konferans Ligi gruplarına kalmayı başardı. Beşiktaş, gruplara 3. torbadan katılacak. Kara Kartal, gruplara kalarak katılım payı artı katsayıyla en az 4 milyon 441 bin 500 euro kazandı.

Şenol Güneş maç sonu değerlendirmesinde “Gruplara kalmamız ve düşündüğümüz oyun planının sahada yansımasını görmek sevindirici. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Bütün oyuncularımız sahada görevlerini yaptılar. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Gayretli, olumlu oynamayı düşünen bir takım olarak iyi göründük. Seyircilerimiz de tribünleri doldurdu. Onlara teşekkür ediyorum. Pazar günü onlara daha çok ihtiyacımız olacak. En son Sivas’a mağlup olmuştuk, önemli bir maç” açıklamasında bulundu.

Şenol Güneş’ten maç sonu açıklamalar.

Güneş birlik ve beraberlik mesajı verdiği açıklamalarında “Biz bir aileyiz, yönetime ve başkana teşekkür ediyorum. Camialar iyi günde kötü günde birlikte olur. Sıkıntılarımızı kendi içimizde tartışırken moralimizi dağıtmayalım. Moral herkese lazım, bütün ülkeye lazım” sözlerini aktardı. Güneş “Sevgi, büyük bir hazinedir. Karşılıklı bir değer kazanır. Sevgi tek taraflı olmaz.” dedi.

Konferans Ligi’ndeki hedefleriyle ilgili gelen soruya yanıt veren Güneş “Şu an maçın yorgunluğu var. Bunu bir an evvel toparlayıp Sivas maçına hazırlanacağız. Gruplarla kimlerle eşleşeceğiz, bunları konuşacağız daha sonra. Daha kura çekilecek, rakipler belli olacak. Erken konuşmaya gerek yok, biz işimize bakacağız.” şeklinde konuştu.

Güneş transfer çalışmalarıyla alakalı gelen soruyaysa “Bugün transferi şoförle tesise yapacağım. Başka transfer yapmayacağım” diyerek esprili bir yanıt verdi. Güneş, Pendikspor maçını da hatırlatarak “Biz Pendik maçındaki beraberlikle çok şey kaybettik ama çok şey de kazandık. Rakiplerimiz de güçlü ligde. Türkiye için güzel bir akşam oldu” dedi.

Beşiktaş’ın tek golünü atan Vincent Aboubakar ise gol sevinciyle alakalı olarak “Maç bitti, bunları konuşmanın anlamı yok ama Lucescu’nun geçen maç sonrası bazı açıklamaları olmuştu. Benim yaptığımda bir problem yok. Gençlere örnek olmalıyız” açıklamasında bulundu.

Aboubakar’dan gol sevincinde Lucescu’ya mesaj.

Lucescu: Aboubakar eğitimine uygun davrandı

Maçın ardından soruları yanıtlayan Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, Vincent Aboubakar’ın golden sonra kendisine doğru gelip sevinmesiyle alakalı olarak “Aboubakar neden böyle bir şey yaptı anlamadım. Bence eğitimine uygun davrandı.” dedi. Lucescu, Dolmabahçe’deki atmosferle alakalı olarak “Ben bu atmosferi ve burada olmayı çok seviyorum. Ben, bu stadyumun yapılışına katkı olsun diye 2 yıllık kontratımı bıraktım. Burayı evim gibi seviyorum.” şeklinde konuştu.

Mircea Lucescu’dan dikkat çekici Aboubakar açıklaması.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.