Acun Ilıcalı: Ozan’ı Beşiktaş’a vermeyeceğim

Bu akşam 19.30’da Galatasaray’la Kocaeli Stadyumu’nda hazırlık maçı yapacak Hull City’de takım sahibi Acun Ilıcalı, düzenlediği basın toplantısında takımla ilk sezonunu değerlendirdi, hedeflerden söz etti ve Ozan Tufan – Beşiktaş söylentilerine yanıt verdi.

Spor 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Acun Ilıcalı'dan değerlendirme ve transfer iddialarına yanıt.

Acun Ilıcalı, geçtiğimiz sene bu zamanlar yine Hull City ile beraber Türkiye’ye geldi ve hazırlık maçları oynandı. O zaman Fenerbahçe’yle maç yapan İngiliz ekibi bu kez Galatasaray ve Hatayspor’la karşılaşmak adına yurda geldi.

Söz konusu maçlar öncesi düzenlenen basın toplantısında kulüp sahibi Acun Ilıcalı Başkan Vekili Tan Kesler, Teknik Direktör Liam Rosenior, yeni transferlerden Liam Delap basın mensuplarının karşısına geçti.

Ilıcalı heyecanla ve başarıya aç bir şekilde yeni döneme başladıklarını belirtti. Hull City halkının kendilerini bağrına bastığını belirten iş insanı, teknik direktör Liam Rosenier’in iyi takımlarla hazırlık maçı yapmak istediğini bu yüzden de Galatasaray’a teklifte bulunduklarını öne sürdü.

Hull City’nin forveti Manchester City’denHull City’nin forveti Manchester City’den

“İrfan konusunu ilk Ali Koç’la görüşürüm”

Ilıcalı transfer iddialarıyla alakalı gelen sorulardan İrfan Can Kahveci’yle ilgili olana “Ben böyle konularda bir hareket yapacaksam ilk işim Ali Koç ile görüşmek olur. Böyle bir durum söz konusu değil. İrfan’ı çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Fenerbahçe onu tutmak isteyecektir. Aksi bir durum olursa da dediğim gibi takdir ettiğim bir oyuncu” diye yanıt verdi.

İrfan Can konusunda girişim yok.

Hedefinin Hull City ile tarih yazmak olduğunu vurgulayan Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde İrlanda ekiplerinden Shelbourne’ü satın almıştı. Acun Ilıcalı, İrlanda’da çok hoş karşılandıklarını belirtti. Ilıcalı, “Sosyal medyada 14 milyon takipçisi olan bir insan gelince onlar da biraz şaşırdı tabi. İrlanda tarafına farklı bir operasyon olarak bakıyoruz. Hull City için de farklı avantajları olacak” şeklinde konuştu.

“Ben futbolun NBA’indeyim”

Türkiye’den kulüp alma düşüncesiyle alakalı soruya “Kesin almam diyemem” diye yanıt veren Ilıcalı, sözlerine şöyle devam etti: “Ben futbolun NBA’indeyim. Ulaşmak istediğim yer, dünyanın en büyük liginde başarılı olmak ve ben bu kapının eşiğindeyim. İleride başka bir şey olur ama şu anda gündemimde yok. Amatör bir ruhla taraftar olarak bu ülkede kalmak beni mutlu ediyor. Erzurum’un benim için yeri farklı ama Erzurumlular, takımlarını ne kadar destekliyor ona da bakmak gerekiyor. Göztepe, Kocaelispor, Sakaryaspor’un çok önemli bir taraftar kitlesi var mesela. Biz Hull City’i ilk aldığımızda seyirci ortalaması 8 bindi ve biz bu ortalamayı 20 bine yükselttik. Adım adım gitmek istiyoruz.”

En büyük sorun kaçak yayın

Acun Ilıcalı Türk futbolunun gelişmesinin önündeki temel engelin kaçak yayın olduğu vurgusunu yaptı. İş insanı, “Türk futbolunun gelişmesini istiyorsak tek bir çözüm var. Korsan yayının bitmesi gerekiyor. Bu ülke çok zor duruma düşecek. Futbol olarak çok zorlanacak. Anadolu takımlarının geleceği için büyük kaygı içindeyim. İngiltere’de Premier Lig takımları 200 milyon Pound alıyor. Bizim üç büyüklerimizin gişe, sponsor gelirleri var. Bunlar sayesinde ekonomiyi koruyabiliyorlar. Anadolu’da bunlar olmayınca sıkıntı oluyor. Anadolu, naklen yayın geliriyle yaşıyordu ve bu gelir çok düşmüş durumda. Korsan yayın olduğu için abone az ve gelirler, Dolar bazında 10’da 1’e düştü. Tahmin edemeyeceğiniz sorunlar bekliyorum Anadolu takımlarında. Ben bile bunun için 1 yıldır uğraşıyorum. Türkiye’nin naklen yayın geliri, İngiltere’nin yüzde 1.5’ine denk geliyor. 2 sene sonra çok daha zor günler bizi bekliyor” dedi.

Güntekin Onay depremi! Yayıncı kuruluş istemediGüntekin Onay depremi! Yayıncı kuruluş istemedi

Ozan konusunda kapılar kapalı

Son dönemde adı Beşiktaş’la anılan orta saha oyuncusu Ozan Tufan hakkında da soru alan Acun Ilıcalı, “Beşiktaş benim için çok değerli bir camia. Ozan konusunda bazı konuşmalar olması normal. Ozan değerli bir oyuncu. Biz olmasaydık normal şartlarda Beşiktaş’a giderdi. Ona İngiltere’de güzel bir ortam sağladık. Taraftarlar onun şarkılar söylüyor. Bizimle birlikte Premier Lig’i zorluyor durumda. Türkiye’ye şu anda dönmek istemiyor. Tahmin ediyorum ve izlenimim o ki, çok mutlu burada. Bize katkı vereceğini biliyor. Hocamızla da arası çok iyi. Bizimle birlikte kalacaktır. Daha doğrusu kalacak, vermeyeceğim” deyip sözlerini gülerek esprili bir biçimde noktaladı. Ilıcalı son olarak Türkiye Ligi’nde yaptıkları transferler konusunda yüzde 80 başarılı olduklarını söyledi.

Şenol Güneş: Öncelik sağ stoper... Ceyhun Kazancı: Coutinho, Kuzyaev, Amartey, Zajc...Şenol Güneş: Öncelik sağ stoper… Ceyhun Kazancı: Coutinho, Kuzyaev, Amartey, Zajc…

“Premier Lig’de olsak Arda bizi seçerdi”

“Arda Güler’in Barcelona’ya transferi halinde Premier Lig’de mücadele ediyor olsalar kiralık olarak anlaşma yapmak ister miydiniz?” sorusuna da yanıt veren Ilıcalı “Premier Lig’de olsaydık, Arda Güler transferinde favori biz olurduk. Arda Güler de bizi tercih ederdi. Futbol kariyerine tam olarak güvendiği bir yerde devam etmek isterdi” değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyizİsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyiz

Hull City’de menajer Liam Rosenier amaçlarının Premier Lig’e çıkmak olduğunu belirtip Ozan Tufan’ın da takımın kilit parçalarından biri olduğunu vurguladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.