Acun Ilıcalı’dan Hull City taraftarına: Rahat olun

Hull City'de Benjamin Tetteh gitti, Karl Darlow transferi olmadı. Takımın FFP sorunu olduğu iddia edildi. Taraftarlar endişeye kapılırken kulüp başkanı Acun Ilıcalı'dan açıklama geldi.

Spor 29 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Acun Ilıcalı, Hull City ile ilgili 'FFP sorunu yaşıyor' iddiasını yalanladı.

26 yaşındaki Benjamin Tetteh ile yolların ayrılmasından sonra İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı’dan zorunlu açıklama geldi.

Acun Ilıcalı: Ozan’ı Beşiktaş’a vermeyeceğimAcun Ilıcalı: Ozan’ı Beşiktaş’a vermeyeceğim

Hull Daily Mail’e konuşan Ilıcalı, “Son birkaç gündür taraftarlarımızın Finansal Fair Play konusunda endişelendiklerini duyudum. Bir sorunumuz olmadığını söylemek isterim. Tetteh’in ayrılmasının bununla hiçbir ilgisi yok” dedi. Ganalı forvetin kendisi için çok önemli bir insan olduğunu belirten Ilıcalı, konuşmasına şöyle devak etti: “Kendisini etkileyen bazı sorunlar nedeniyle ayrılmak ve Fransa’ya gitmek istedi. Tetteh için küçük bir miktar para alacağız ama mesele bu değil. Bu transferin gerçekleşmesi için ona desteğimizi gösterdik ve büyük paralar istemedik. Ben ve Liam Rosenior (teknik direktör), bizimle birlikte olmak isteyen ve tüm çabalarını veren oyuncularla devam etmek isteriz. Eğer herhangi bir oyuncu burada olmak istemiyorsa sorun değil. Tetteh’i suçlamayacağım çünkü hayat bu, herkesin kendi duyguları ve nedenleri var.”

Futbolda bir devir kapandı: David Silva emekli olduFutbolda bir devir kapandı: David Silva emekli oldu

Newcastle United’dan 32 yaşındaki kaleci Karl Darlow’un transferinden neden vazgeçtiklerini de açıklayan Acun Ilıcalı, “Onun maaşını ancak paraşüt ödemesi alan kulüpler ödeyebilir. Darlow çok iyi bir kaleci ama bu paraya üç iyi oyuncu getirebilecekken onun alacağı parayı harcamanın mantıklı olmadığını düşündük. Liam Rosenior, kalecimiz Matt Ingram’dan çok memnun. Kaleci antrenörümüz Barry Richardson da öyle. Bu yüzden durumumuzdan memnunuz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.