Futbolda bir devir kapandı: David Silva emekli oldu

İspanyol futbolunun dünyaya kazandırdığı en büyük ve en istikrarlı yeteneklerden biri David Silva, futbol yaşantısına son verdiğini açıkladı.

Spor 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Bir efsane daha futbola veda etti.

David Silva, Real Sociedad’ı Şampiyonlar Ligi’ne taşıdığı olağanüstü bir sezonu geride bıraktı. Büyük tecrübe toplamda 34 maça çıktığı sezonda 3 gol attı ve 7 asist yaptı. 37 yaşındaki oyuncu dizinden yaşadığı ciddi sakatlıktan sonra aylar boyunca sahalardan uzak kalacaktı. İspanyol, sosyal medya hesaplarından yaptığı “Teşekkürler futbol” yazılı paylaşımla kramponlarını astı.

Silva 2004’te yükseldiği Valencia A Takımında 6 sene geçirdikten sonra 10 sene formasını terlettiği Manchester City’ye transfer oldu. 2020’den itibaren Real Sociedad forması giyen yıldız son olarak takımıyla ilk dörde girdi. Silva kulüp kariyeri boyunca 744 maça çıktı 121 gol attı ve 194 asist yaptı. Silva 4 Premier Lig, 5 Lig Kupası, 2 FA Cup, 3 Community Shield ve 2 İspanya Kral Kupası zaferi yaşadı. Silva 125 kez terlettiği İspanya formasıyla 35 gol atarken 2 Avrupa şampiyonluğu ve 1 Dünya Kupası zaferi gördü.

Giuseppe Rossi yeşil sahaya veda ettiGiuseppe Rossi yeşil sahaya veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.