Ada basını hakem Matej Jug’a öfke kustu

A Milli Takım'ın Galler ile deplasmanda 1-1 berabere kalmasının ardından Ada basını Sloven hakem Matej Jug'un Türkiye'ye verdiği penaltıyı 'Açıklanamaz' olarak yorumladı.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

A Milli Futbol Takımı, Galler ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme grubunu lider olarak tamamladı. A Milli Takım ilk kez elemeleri lider tamamlayarak Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılım hakkı elde etti.

Galler Teknik Direktörü Rob Page, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Söylediklerime dikkat etmem gerekiyor. Bizim iki pozisyonumuza penaltı verilebilirdi. Özellikle Brennan Johnson’a yapılan müdahale, gördüğüm en bariz penaltılardan biriydi. Türkiye’nin kazandığı penaltı ise, şu ana kadar gördüğüm en yumuşak penaltı kararıydı” diye konuştu. Page, “Başka bir hakem olsaydı galip gelebilir miydiniz” şeklinde gelen soruya da, “Öyle olacağına inanıyorum” yanıtını verdi.

Galler'de ilklerin gecesi... Türkiye lider olarak Euro 2024'deGaller’de ilklerin gecesi… Türkiye lider olarak Euro 2024’de

Ada basını da maçın hakemini suçladı. Yorumlar şöyle..

BBC Sport: Hakem Matej Jug, Galler’in olası üç penaltısından hiçbirini vermedi. Türkiye’nin kazandığı penaltıysa çok sert bir karardı.

The Guardian: Türkiye’ye verilen açıklanamaz penaltı, Hırvatistan’ın Ermenistan’ı mağlup etmesinin ardından önemini yitirdi.

The Sun: Brennan Johnson, ilk yarıda kendilerine yapılan iki penaltının verilmediğini düşündü. Brennan, Yusuf Yazıcı’nın penaltısının ardından Matej Jug’a itirazda bulundu.

Daily Mail: Sloven hakem Matej Jug, Türkiye ile oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta Galler’in en az 1 penaltısını vermedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.