Adam Silver açıkladı: NBA’de ‘genişleme’ yakın

NBA Komisyoneri Adam Silver, ligin genişlemesi fikrini yakın zamanda ciddi şekilde değerlendireceklerini belirledi.

Spor 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Adam Silver'dan 'genişleme' açıklaması geldi.

NBA, son olarak 2004 senesinde Charlotte Bobcats’in katılmasıyla beraber 30 takıma ulaştı. Lig o günden bu yana 30 takım barındırıyor. Ancak lig komisyoneri Adam Silver, bir süredir dillendirilen genişleme konusunun yakın zamanda ciddi şekilde değerlendirileceğini söyledi.

Silver, bu düşüncenin kısa vadede masaya yatmayacağını ve 2024-25 sezonu sonunda sona erecek halihazırdaki yayın hakları sözleşmesinin bitmesini bekleyeceklerini dile getirdi.

Silver “Büyük organizasyonlar kendiliğinden büyümeye devam ederler. Piyasaya bakacağız. Seattle’dan büyük bir ilginin olduğu yadsınamaz. Bu bir sır değil. İlgi duyan başka yerler de var. Henüz süreç başlamadı. Potansiyel gruplarla toplantılar yapmadık. Süreç başladığında herkese açık olacağız. Ancak şu an değil, daha başlamadık dedi”

Berke yıldızlaştı milliler gruptan lider çıktıBerke yıldızlaştı milliler gruptan lider çıktı

Las Vegas doğal aday

Silver’ın Seattle vurgusunun yanı sıra Las Vegas ihtimali de senelerdir tartışılıyor. Şehir, birçok farklı spor organizasyonuna yatırım yaptı ve yeni kulüpler kuruldu. NHL takımı Las Vegan Golden Knights bundan 6 sene önce kuruldu ve geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamladı. NFL takımı Raiders geçtiğimiz senelerde Las Vegas’a taşınırken WNBA’de de Las Vegas Aces geçtiğimiz sene şampiyon olduktan sonra bu sene de aynı hedefle yola çıktı. Formula 1’e de ev sahipliği yapan şehrin NBA’deki genişleme sonrası bir profesyonel basketbol takımına ev sahipliği yapması bekleniyor. Adam Silver, Las Vegas’ta düzenlenen Yaz Ligi organizasyonu için geçmişte “Bizim 31. kulübümüz” açıklamasını dahi yapmıştı.

Yunanistan'ı karıştıran isim: Kostas SloukasYunanistan’ı karıştıran isim: Kostas Sloukas

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.