Adana’da sıcak gün! Rakip Genk, hedef gruplar

Konferans Ligi'nde Adana Demirspor, 2-1 kaybettiği maçın rövanşında Genk'i konuk edecek. Hedefse turu geçerek gruplara kalmak.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Adana Demirspor tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa'da yoluna devam etmek istiyor.

Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında sahasında Belçika temsilcisi Genk ile karşılaşacak. Yeni Adana Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak müsabakayı, İspanya Futbol Federasyonundan hakem Jose Luis Munuera yönetecek. Karşılaşma, TV 8,5 kanalından naklen yayınlanacak.

UEFA, Türk takımlarının rövanş maçları hakemlerini açıkladı: Galatasaray'a finalist hakemUEFA, Türk takımlarının rövanş maçları hakemlerini açıkladı: Galatasaray’a finalist hakem

Belçika’daki ilk maçta rakibine 2-1 yenilen Akdeniz ekibi, turu geçecek skoru elde ederek gruplara kalmak için mücadele edecek. Adana Demirspor’un turu geçmek için iki farklı kazanması gerekiyor. Beraberlik ve Genk galibiyeti durumunda gruplara kalan Belçika ekibi olacak. Karşılaşmayı Adana DeAmirspor tek farklı kazanırsa maç uzatmaya gidecek.

Patrick Kluivert’ten taraftar vurgusu

Adana Demirspor’un teknik direktörü Patrick Kluivert, Genk maçının önemini bildiklerini belirterek “İstediğimiz sonucu almak için sahada olacağız. Genk ilk maçta iyi oynadı. Bizim amacımız maçı domine etmek ve istediğimiz sonucu alabilmek” dedi. Rakibin çok farklı bir atmosferle karşılaşacağını vurgulayan teknik direktör şunları söyledi: “Ortaya koyacağımız futbolla istediğimiz sonucu almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Baktığınızda biz baskı kurmayı seven bir takımız. Sahaya çıkıp kendi futbolumuzu oynayacağız. Dolu bir statta oynamak herkesin istediği bir şey. Bizim 12. adamımız orada. Her zaman yaptıkları gibi arkamızda duracaklarını biliyorum. Geldiğim günden beri kendi evimizde oynadığımız maçlarda hep arkamızda durdular. Biliyorum ki beklentileri yüksek ama bizim de onlardan beklentimiz yüksek.”

Kluivert ve Emre Akbaba Genk maçı için iddialı konuştu.

Maça çok iyi konsantre olmaları gerektiğini belirten Kluivert, “2-1’lik sonuç çok büyük bir fark değil. Hiçbir şekilde aceleci davranmamız gereken bir durum yok. Farklı bir atmosfer, farklı bir maç olacak. Rakibin efektif oyuncuları hem forvet hem orta sahada var. Bizim konsantre olmamız lazım. Bizim için anahtar kelime topa sahip olmak. Topa sahip olan takım istediğini daha fazla yapabilecektir” diye konuştu. Oyuncu Emre Akbaba da takım olarak maçın öneminin bilincinde olduklarını söyledi Futbolcu, “Sahamızda çok daha iyi oynayan bir takımız. Galibiyet almamız lazım. Kazanmak için oynayacağız. Stadın dolu olması bizim için motivasyon anlamında çok önemli. Geçen seneden beri taraftarla güzel galibiyetler aldık. İnşallah bir yenisini daha ekleriz. Hocamızın istediklerini net olarak biliyorum ve ben de karşılığını vermek istiyorum” dedi.

Mavi Şimşekler işi Adana'ya bıraktıMavi Şimşekler işi Adana’ya bıraktı

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne 2. eleme turundan katılan Adana ekibi, sırasıyla Romanya ekibi CFR Cluj ve Hırvatistan temsilcisi Osijek’i eleyerek play-off etabına yükselmişti. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Adana ekibi, elemelerde çıktığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.