Fenerbahçe’nin 7. harikası…. Konferans kapıları sonuna kadar açıldı

Konferans Ligi gruplarına girme maçında Fenerbahçe, Twente karşısında şov yaparak maçı 5-1 kazandı. Sarı lacivertliler böylece bu sezon çıktıkları yedinci maçtan da galip ayrıldı.

Spor 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Twente 10 kişi kaldıktan sonra ikinci yarıda maçı kopardı.

Konferans Ligi play-off’unda Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Twente karşılaşması bir merhaba ve elveda maçıydı. Fenerbahçe’nin yeni transferi Dominik Livakovic, Kadıköy’ün çimlerine ayak bastı. Hırvat kaleci, alkışlar eşliğinde taraftarları selamladı. Sarı lacivertlilerin kaptanlığını yapan ve Manchester United’a transferi gündemde olan Altay Bayındır orta sahaya gelerek taraftarlara veda etti.

Altay Bayındır’a büyük sevgi gösterisi vardı.

Maç öncesi İsmail Kartal, gerek sakatlıklar gerekse yorgunluklar nedeniyle rotasyona gitti. Serdar Aziz sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu. Breziyalı Beca riske edilmedi. Stoperde Fenerbahçe’nin 22 yaşındaki sol beki Jayden Oosterwolde vardı. Samsunspor deplasmanında son dakikalarda oyunsa giren Sebastien Szymanski ile Mert Müldür, hiç oynamayan Ryan Kent ve Mitchy Batshuayi ilk 11’deydi.

Fenerbahçe maça istediği gibi başlayamadı. Jayden Oosterwolde’nin yaptığı pas kayıpları dikkat gibi çekerken Twente bu kötü başlangıcı iyi değerlendirdi. 20. dakikada Hollanda takımından Ugalde cezaalanı içinde bomboş kaldı. Vuruşunda direğe çarpan topaynı oyuncunun önünde kaldı. O da boş ağları gördü. 23’te İrfan Can Eğribayat arka arkaya iki poziyonda Twente şutlarını çıkararak Kadıköy’de büyük bir şok yaşanmasını önledi.

Önce geçti sonra ezdiÖnce geçti sonra ezdi

Jayden Oosterwolde’nin golü işleri değiştirdi

33. dakika maçın dönüm noktası oldu. Szymanski’nin kullandığı korner defans tarafından uzaklaştırıldı. Top tekrar Polonyalı oyuncunun önüne geldi. Onun içeri doldurduğu topu 18 çizgisi üzerinde Jayden Oosterwolde kafayla ağalara gönderdi. Bu gol hem stadın enerjisini değiştirdi hem de psikolojik üstünlüğünü Fenerbahçe’ye getirdi. Bu dakikadan sonra sarı lacivertlilerin baskısı yoğunlaşırken 42. dakikada Mert Mülder’e çok sert bir müdahalede bulunan Regeer VAR müdahalesiyle hakem Andy Madley tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. İlk yarı 1-1 bitti.

Yılan hikayesi mutlu sonla bitti: Dominik Livakovic Fenerbahçe'deYılan hikayesi mutlu sonla bitti: Dominik Livakovic Fenerbahçe’de

İsmail Kartal’ın müdahalesi farkı getirdi

İlk yarıda Mert Müldür ve Ryan Kent’in bulunduğu sağ kanat hiç işlememişti. Fenerbahçe Teknik Direktörü ikinci yarının başında bu ikilinin yerine İrfan Can Kahveci ve Bright Osayi-Samuel’i aldı. Bu ikili ise maçın sonucuna büyük etki yaptı. 60’ta Osayi-Samuel narika paslaşmalarla sağdan ceza alanına girdi. Çıkardığı topa Szymanski çok güzel vurdu. Top ağlara giderken Polonyalı oyuncu bu sezon 4. golünü atmayı başardı. İlk yarıdaki asistle Szymanski’nin 4 de asisti bulunuyor.

Fenerbahçe'den Kayserispor'a haciz! İşte geçen yıldan kalan 3 hesapFenerbahçe’den Kayserispor’a haciz! İşte geçen yıldan kalan 3 hesap

Twente folün şokunu atlamadan üçüncü kez topu ağlarından çıkardı. İkinci gole benzer bir pozisyonda bu kez soldan Ferdi Kadıoğlu çizgiye indi. Çıkardığı topa İrfan Can Kahveci’nin vuruşu filelere gitti.
İyice rahatlayan sarı lacivertliler Tadic ve Batshuayi’nin yerine giren Edin Dzeko’nun zekasıyla 74’te farkı üçe çıkardı. Taç atışını hızlı kullanan Tadic, Dzeko’yu kaçırdı. Onun yerden pasında İrfan Can Kahveci bir kez daha ağları havalandırdı. Maç böyle bitecek sanılırken 90+3’te Bright Osayi-Samuel cezaalanı içinde düşürüldü. Kazanılan penaltıyı Tadic ağlara gönderirken maçın skorunu ilan etti: 5-1.

İsmail Kartal, Altay Bayındır’a teşekkür ederken Livakovic ile güzel başarılar kazanmak istediklerini söyledi.

Kartal’dan taraftarlara teşekkür

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç sonunda yaptıkları hamlelerle maçı çevirdiklerini söyledi. Kartal şöyle konuştu: “Maça başlarken ilk 15-20 dakikada taraftarlarımızın desteğiyle erken gol bulup maçı kopartmak istiyorduk ama beklemediğimiz bir gol yedik. Daha sonrasında 1 gol daha yiyebilirdik. 25’ten sonra kontrolü ele aldık. İkinci yarı yaptığımız hamlelerimizle maçı lehimize çevirdik. Kulübede 2. yarı aldığım ve alamadığım oyuncular oldu. Başta bazılarını riske etmek istemedik. Rakip 10 kişi kalınca bu fırsatı değerlendirmem gerekiyordu. İkinci yarı yaptığımız organizasyonlarla geriye düşmemize rağmen taraftarlarımızın desteğiyle kazandık. Onlara destekleri için teşekkür ediyorum.”

Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında çok 'Bahtiyar'Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında çok ‘Bahtiyar’

Tadic’in 90 dakika sahada kalmak istediği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Kartal, “Biz kaliteli bir takımız. Seyircimiz önünde ya da deplasmanda mağlubiyeti kabul edecek oyun karakterimiz yok” dedi. Teknik konularda tek sorumlu olduğunu vurgulayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Bir tane sağlam stoperim vardı, 3 stoperimiz sakattı. Takım içinden çözüm üretmek zorundaydık. Benim B ve C planlarım olmadı. Jayden ile hafta içi konuştuk. Ona kendisini orada oynatabileceğimi, hazırlıklı olmasını söyledim. O da daha önce o pozisyonda oynadığını ve hazır olduğunu belirtti. Samsun maçının son bölümünde de onu orada denemiştik” dedi.

Mavi Şimşekler işi Adana'ya bıraktıMavi Şimşekler işi Adana’ya bıraktı

 

Kartal, Fred’i hem 6 hem de 8 numarada kullandıklarını söyledi. İrfan Can Kahveci’nin performansına ilişkin ise Fenerbahçe hocası şöyle konuştu: “Önemli bir oyuncumuz. Şu anda çok istekli ve çok iyi çalışıyor. Maçlarda bunun karşılığını veriyor. İrfan Can sahada vermesi gereken ne varsa vermeye çalışıyor. Kalitesi, oyun aklı bizi rahatlatıyor. Bazı maçlarda dinlendiriyoruz ama ortaya koyduğu performanstan çok memnunuz.”

Maribor maçında yaşanan tribün olaylarının faturası Fenerbahçe’ye kesildiMaribor maçında yaşanan tribün olaylarının faturası Fenerbahçe’ye kesildi

Joseph Oosting: Her şey bitmedi

Twente Teknik Direktörü Joseph Oosting ise “Aslında planlı gidiyordu maç, 1-0 öne geçtik. Beklemediğimiz bir kırmızı kart yedik ve o oyunu değiştirdi. Sonra da kontrollü gidiyorduk. 3-1 olunca oyunu kaybettik. 5-1’lik skor hiç beklemediğimiz bir skor. Zor olacak ama umudumuzu yitirmiyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Her şey bitmiş değil” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.