Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında çok ‘Bahtiyar’

Konferans Ligi play-off'unda Bükreş'te oynanan Dinamo Kiev-Beşiktaş maçı tam bir gol düellosuna sahne oldu. Son anlarda Rachica'nın asistinde Bahtiyar Zaynutdinov'un golü 3-2'lik skoru ve avantajı Kartal'a getirdi.

Spor 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Omar Colley Pendikspor maçından sonra Dinamo Kiev maçında da fileleri havalandırdı.

Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşayan iki teknik direktör Şenol Güneş ile Mircea Lucescu karşı karşıyaydı. Ukrayna -Rusya savaşı nedeniyle maç Bükreş’teydi. Siyah beyazlılar, Dinamo Kiev karşısına Amartey dışında Pendikspor’a oynayan 11 ile çıktı. Siyah-beyazlıların diğer transferleri Ante Rebic, Milot Rashica, Alex-Oxlade Chamberlain, Bahtiyar Zaynutdinov ve Jean Onana ise yedek kulübesindeydi. Tribünlerin büyük kısmı boş kalırken, yaklaşık 3 bin Türk taraftar Beşiktaş’a destek verdi.

Maç karşılıklı ataklarla başladı. İki takım da birbirini denedi. İlk pozisyona giren takım Beşiktaş oldu. 20’de organize gelişen atakta Aboubakar topuğuyla harika bir vuruş yaptı. Bushchan çeldiği topa ikinci kere hamle yaparak Salih Uçan’a gol şansı tanımadı.

40’da Beşiktaş öne geçti. Onur Bulut’un ortasında Muleka’nın kafası Dinamo Kiev defansı tarafından elle kesildi. Hakem hakem Darren England’ın verdiği penaltıyı Vincent Aboubakar ağlara yolladı. Kamerunlu futbolcu, Tirana ve Neftçi’den sonra Dinamo Kiev’i de boş geçmemiş oldu. Aboubakar, bu sezonki tüm gollerini UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde atmış oldu.

İlk yarıda siyah beyazlıları üzen bir gelişme yaşandı. Arka adalesini tutan Arthur Masuaku oyuna devam edemedi. Masuaku, ikinci yarının başında yerini yeni transfer Bahtiyar Zainutdinov’a bıraktı.

MHK'nın açıklaması Beşiktaş'ı tatmin etmedi: Maç tekrarı talebi geldiMHK’nın açıklaması Beşiktaş’ı tatmin etmedi: Maç tekrarı talebi geldi

İkinci yarı nefes kesti

Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıya göre çok daha fazla aksiyona sahne oldu. 48’de Kiev’in Karavaev ayağından attığı gol VAR müdahalesiyle ofsayta takıldı.

60’te Lucescu’nun takımı eşitliği sağladı. Sağ kanattan gelişen atakta Karavaev, ceza yayı içine doğru yerden çevirdi. Shaparenko topa çok güzel vurdu.

64’te Kartal bir kez daha öne geçti. Hadziahmetovic’in kullandığı kornerde ceza sahası içinde iyi yükselen Colley’in kafası filelerle buluştu. Ancak Beşiktaş bu golden iki dakika sonra yine beraberliğe yakalandı. Ceza alanını solunda toplu buluşan Buyalski, ortasını yaptı. Voloshyn’in kafa vuruşuna kaleci Mert Günok engel olamadı.

Gedson maçın en başarılı isimlerindendi.

Cenk Tosun geri döndü

78’te tek başına yaptığı presle topu kapan Gedson Fernandes, çok müsait pozisyonda Kiev kalecisine takıldı.

Geçen sezon Konyaspor’la oynanan ligin son maçında sakatlanan Cenk Tosun, uzun bir iyileşme sürecinin ardından Dinamo Kiev karşılaşmasında yeniden sahalara döndü. Siyah-beyazlı oyuncu mücadelenin 88. dakikasında Vincent Aboubakar’ın yerine girerek 78 gün sonra oyunda yer aldı.

Maç bu skorla bitecek sanılırken 90+4’te oyuna ikinci yarıda giren Milot Rashica, rakibinden sıyrıldıktan sonra Bahtiyar Zainutdinov’u gördü. Bu oyuncunun şutuyla skor 3-2 oldu ve Kartal İstanbul’daki karşılaşma öncesi avantaj yakaladı. Kazak futbolcu, böylece Beşiktaş formasıyla sahaya çıktığı ilk maçta gol sevinci yaşadı.

PFDK fazle mesaide! Başkanlara ceza, Fenerbahçe'ye uyarı, Beşiktaş'a sevkPFDK fazle mesaide! Başkanlara ceza, Fenerbahçe’ye uyarı, Beşiktaş’a sevk

Bu galibiyetle Beşiktaş, Dinamo Kiev’i tarihinde ilk kez deplasmanda mağlup etmiş oldu. Siyah beyazlılar, Dinamo Kiev karşısında aldığı galibiyetle yenilmezlik serisini 22 maça çıkardı. Geçen sezon Sivasspor’la oynanan lig maçında aldığı yenilginin ardından toplam 22 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, geride kalan maçların 18’ini galibiyetle noktalarken 4 maçta rakipleriyle yenişemedi.

Fenerbahçe'nin 7. harikası.... Konferans kapıları sonuna kadar açıldıFenerbahçe’nin 7. harikası…. Konferans kapıları sonuna kadar açıldı

Güneş kendi rekorunu egale etti

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, bu sezon Avrupa’da oynadığı tüm maçlardan galibiyetle ayrıldı. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Tirana, Neftçi ve Dinamo Kiev’i deplasmanda mağlup ederek üst üste 3 galibiyet alan Beşiktaş’ın tecrübeli teknik adamı, deplasmandaki son üst üste 3 galibiyetini 2017-2018 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Porto, Monaco ve Leipzig’i yenerek elde etmişti. Ayrıca, bu sezon ligde oynadığı 2 maçta da yenilgi yüzü görmeyen tecrübeli çalıştırıcı, 7 maçı da kayıpsız geçti.

Şenol Güneş son dakika golüyle Lucescu’yu mağlup etti.

Şenol Güneş: Skor yeterli değil

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü, Şenol Güneş, “Buradan kazanarak ayrılmaktan mutluyuz. Oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdi. Dinamo Kiev oyuna iyi başladı, biz de geride kaldık ve tedirgin olduk. Gol attık, goller yedik derken sonunda avantajlı bir skor aldık. Yeterli değil, bunun rövanşı da var. Turu geçmek istiyoruz. Dinamo Kiev’de iyi oyuncular var. Hücumda oynatmadığımızda etkili olduk ama geldiklerinde de onlar etkili oldu. İlginç bir maç oldu. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

Beşiktaş'tan devlete ve TFF'ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyinBeşiktaş’tan devlete ve TFF’ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyin

Karşılaşmanın galibiyet golünü kaydeden Zaynutdinov ile ilgili de konuşan Güneş, “Mç oynadığı için avantajlı gelmişti. Masuaku sakatlanınca onu tercih ettim. Ofansif oynayan sağ bek ve açıklarını kontrol etmesi için Umut’la Bahtiyar’ı önlü arkalı oynattım. Elinden gelen gayreti gösterdi. Eksileri de artıları da var. Maç kaybetmeden gitmek önemli” diye konuştu.

Güneş sözlerini şöyle bitirdi: “Cenk için sağlıklı olması önemli. Yüksek tempoda oynamak ve bunu sürdürebilir hale getirmek yeni gelenler için de Cenk için de geçerli. Eylül ayına kadar iki maç var onu atlatırsak daha avantajlı oluruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.