Beşiktaş, milli oyuncu Berk Uğurlu’yu kaptı

Basketbol Süper Ligi'nde takımlar yaptıkları transferleri arka arkaya açıklıyor. Günün en büyük transferiyse Berk Uğurlu'yu kadrosuna katan Beşiktaş'tan geldi. İşte açıklanan oyuncular...

Spor 28 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Berk Uğurlu Fenerbahçe altyapısından yetişti.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, milli oyuncu Berk Uğurlu’yu renklerine bağladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, son olarak TOFAŞ’ta forma giyen 27 yaşındaki oyun kurucu ile sözleşme imzalandığı belirtildi. Fenerbahçe altyapısından yetişen Berk Uğurlu, kariyerinde Karşıyaka ve TOFAŞ formalarını giydi.

Deniz Kılıçlı 1 yıl daha Karşıyaka’nın başarısı için ter dökecek.

Karşıyaka kadroyu koruyor: Vitto Brown ve Deniz Kılıçlı

Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon öncesi öncelikle iç transferi tamamlamaya çalışan Karşıyaka, Errick McCollum, Kenan Sipahi, Thomas Akyazılı ve Efe Ergi Tırpancı’dan sonra Deniz Kılıçlı ve Vittorio Brown’la da yeniden anlaştı. Yeşil-kırmızılı ekipteki ilk sezonunda 2.6 sayı, 1.2 ribaund ortalamalarıyla oynayan 32 yaşında, 2.06 boyundaki pivot Deniz Kılıçlı 1 yıllığına sözleşme yeniledi. Karşıyaka’nın sözleşmesini uzattığı bir başka oyuncu ise Vitto Brown oldu. 1 yıl daha Karşıyaka forması terletecek 28 yaşındaki ABD’li geçen sezon ligde 13 sayı, 4,6 ribaunt ve 1,46 asist ortalamaları yakaladı.

Vatan-millet-PanathinaikosVatan-millet-Panathinaikos

Arca Tülüoğlu Bahçeşehir’e gitti

Merkezefendi Belediyesi Basket’te geçen sezonun önemli isimlerinden Arca Tülüoğlu takımdan ayrıldı. Denizli temsilcisinde geçen sezon 5.4 sayı, 2.1 ribaund, 4.1 asist ortalamalarıyla oynayan 26 yaşındaki guard Bahçeşehir Koleji’yle anlaştı. Karşıyaka altyapısından yetişen oyuncu, Konyaspor ve Bornova Belediyesi Karşıyaka’da da oynamıştı.

İsmet Akpınar İstanbul'da yaka değiştirdiİsmet Akpınar İstanbul’da yaka değiştirdi

Telekom, Metehan Akyel’i renklerine bağladı

Telekom Basketbol Takımı, 27 yaşındaki Jalen Adams ve 26 yaşındaki oyuncu Metehan Akyel’i kadrosuna kattığını açıkladı. Yeni sezon öncesi kadro yapılandırmasını sürdüren başkent temsilcisi, üçüncü ve dördüncü transferini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, “Geçen sezon Büyükçekmece Basketbol forması giyen Metehan Akyel’i ve accabi Tel Aviv forması giyen Jalen Adams’ı renklerimize bağladık” denildi. Telekom, daha önce Okben Ulubay ve Markis McDuffie ile sözleşme imzalamıştı.

Jaron Johnson geçen bezon Varese formasıyla 30.9 sayı ortalaması tutturdu.

Çağdaş Bodrum’dan ilk transfer

Türkiye Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk yılını geçirmeye hazırlanan Çağdaş Bodrum Spor, transferin startını verdi. Dış transferde ilk imzayı ABD’li uzun forvet Jaron Johnson attı. Geçen sezon İtalya Basketbol Ligi takımlarından Pallacanestro Varese’de oynayan 31 yaşında, 2.01 boyundaki Jaron Johnson daha önce İsrail, Fransa ve Rusya’da da farklı takımlarda görev yaptı. Johnson geçen yıl İtalya’da 30.9 sayı, 5.2 ribaund, 2.2 asistle oynadı. Bodrum ekibi, iç transferde de geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyon olan kadrosundan Hakan Yapar, Fatih Cantitiz ve Ege Havsa’yı takımda tuttu. Çağdaş Bodrum, Aliağa Petkimspor’dan pivot Ege Arar’la da imza aşamasına geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.