Derbide Atilla Karaoğlan düdük çalacak

TFF 15. hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Cumartesi akşamı oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini Atilla Karaoğlan yönetecek.

Spor 7 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Atilla Karaoğlan kritik dervide düdük çalacak.

Süper Lig’de 15. hafta, derbi heyecanına sahne olacak. Yeni yönetimle ilk maçına çıkacak Beşiktaş, lider Fenerbahçe’yi konuk edecek. Bu kritik karşılaşmada görev yapacak hakem TFF tarafından açıklandı. Derbiyi Sakarya bölgesinden Atilla Karaoğlan yönetecek. Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu yardımcı hakemler, Volkan Bayarslan ise dördüncü hakem olarak görv yapacak.

Karaoğlan bundan önce 15 Fenerbahçe maçında düdük çaldı. 37 yaşındaki hakemin yönettiği 15 maçın 12 tanesini Fenerbahçe kazanırken 2 tanesi berabere bitti. 2021-22 sezonunda Gaziantep’te oynanan Gaziantep FK-Fenerbahçe maçını ev sahibi ekip 3-2 kazandı. Karaoğlan daha önce Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı evinde 2-0 yendiği 2021-22 sezonunun ikinci yarısındaki derbiyi de yönetmişti.

Hakemin kariyerini ekrana verilmeyen görüntü bitirmiş: Maç, Rizespor-GalatasarayHakemin kariyerini ekrana verilmeyen görüntü bitirmiş: Maç, Rizespor-Galatasaray

Karaoğlan derbiye ev sahipliği yapacak Beşiktaş’ın 6 maçında görev aldı. Bu 6 maçta Beşiktaş 2 galibiyet alırken 1 kez berabere kaldı ve 3 kez yenildi. Atilla Karaoğlan daha önce 2021-22 sezonunda Rams Park’ta oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçını yönetmiş karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 2-1 kazanmıştı. Karaoğlan ayrıca 23 Ocak 2022’deki Galatasaray-Trabzonspor maçını yönetmiş, konuk ekip 2-1 kazanmış; 19 Ağustos 2023’teki Galatasaray-Trabzonspor maçında ise Galatasaray 2-0’la gülmüştü.

VAR uyarmasına rağmen kırmızı göstermemişti

Atilla Karaoğlan geçtiğimiz sezonun ortasında VAR kayıtları açıklanan Sivasspor – Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarında Antep’te orta hakem olarak görev yapıyordu. 15. hafta maçının 25. dakikasında Beşiktaşlı Kevin N’Koudou ile Antepli Kitsiu tartışma yaşadı. N’Koudou’nun rakibine kafa attığı pozisyonda hakem Atilla Karaoğlan sarı kart gösterdi. VAR’da da pozisyonu izleyen Karaoğlan, kartın rengini değiştirmedi. VAR hakemleri Karaoğlan’ı pozisyonun kırmızı kart olması konusunda uyarmıştı.

Haftanın diğer maçlarının hakemleri şu şekilde:

8 Aralık Cuma:
20.00 Galatasaray-Yukatel Adana Demirspor: Abdulkadir Bitigen

9 Aralık Cumartesi:
13.30 Bitexen Antalyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük: Çağdaş Altay
16.00 Yılport Samsunspor-Kasımpaşa: Zorbay Küçük
19.00 Beşiktaş-Fenerbahçe: Atilla Karaoğlan

10 Aralık Pazar:
13.30 İstanbulspor-Corendon Alanyaspor: Cihan Aydın
16.00 RAMS Başakşehir-Atakaş Hatayspor: Burak Şeker
16.00 Mondihome Kayserispor-Siltaş Yapı Pendikspor: Turgut Doman
19.00 Gaziantep FK-Trabzonspor: Arda Kardeşler

11 Aralık Pazartesi:
20.00 MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor: Halil Umut Meler
20.00 TÜMOSAN Konyaspor-EMS Yapı Sivasspor: Tugay Kaan Numanoğlu

Ünlü hakem sakatlığı nedeniyle sezonu kapadıÜnlü hakem sakatlığı nedeniyle sezonu kapadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.