Beşiktaş tur için Tiran’da

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu 2. maçında Beşiktaş, Arnavutluk ekibi Tirana ile karşılaşacak. Temsilcimiz 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında sürprize izin vermeden turu almayı amaçlıyor.

Spor 3 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beşiktaş tur için Arnavutluk'ta.

Şenol Güneş ve öğrencileri, sezonun ikinci resmi maçın Tiran’da. Beşiktaş, Konferans Ligi 2. ön eleme turu 2. maçında 3-1’in kazandığı ilk karşılaşmanın rövanşında Arnavutluk ekibi Tirana ile kozlarını paylaşacak. Hedef, sürprize izin vermeden turu almak ve galibiyetle beraber ülke puanına katkıda bulunmak.

İngiliz hakem Stuart Atwell’in yöneteceği karşılaşmanın başlama saati 21.00. Beşiktaş ilk karşılaşmayı Onur Bulut, Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy’un golleriyle kazandı. Siyah-beyazlılar süprize mahal vermediği takdirde 3. turda Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Paha biçilemez.... Süper Lig'de Galatasaray, Konferans'ta FenerbahçePaha biçilemez…. Süper Lig’de Galatasaray, Konferans’ta Fenerbahçe

Temsilcimizde Rachid Ghezzal’in eksikliği dikkat çekiyor. 31 yaşındaki Cezayirli futbolcu ilk maçta da forma giyememişti. Ghezzal, geçen sezon topalmda 11 maçta oynamıştı. Ekibimizde Cenk Tosun, Tayyip Talha Sanuç ve Emrecan Uzunhan sakatlıkları devam ettiği için kadroda yer almadılar. Yeni transfer Ante Rebic de kadrodaki yerini alamadı. Bir diğer yeni transfer Daniel Amartey ise şans bulması halinde ilk kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı sırtına geçirebilir. Beşiktaş’ın UEFA’ya bildirdiği liste şu şekilde:

Kaleci: Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Utku Yuvakuran.

Defans: Francisco Montero, Onur Bulut, Omar Colley, Daniel Amartey, Valentin Rosier, Arthur Masuaku, Umut Meraş.

Orta saha: Salih Uçan, Kerem Atakan Kesgin, Rachid Ghezzal, Amir Hadziahmetovic, Necip Uysal, Berkay Vardar, Kartal Kayra Yılmaz, Oğuzhan Akgün, Jean Onana, Gedson Fernandes, Emrecan Bulut.

Forvet: Vincent Aboubakar, Ajdin Hasic, Jackson Muleka, Semih Kılıçsoy.

Süper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılış Trabzon’daSüper Lig’de ilk iki haftanın programı açıklandı: Açılış Trabzon’da

Temsilcimiz Avrupa kupalarındaki 232. maçına çıkacak. Beşiktaş daha önceki 231 maçta 85 galibiyet, 99 mağlubiyet ve 47 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 302 gol atıp kalesinde 347 gol gördü. Beşiktaş, eski adı UEFA Kupası şimdiki adı UEFA Avrupa Ligi olan organizasyonda 1986-87, 2002-03 ve 2016-17 sezonlardan olmak üzere 3 kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Beşiktaş’ın tarihindeki en farklı skorlu galibiyet 2018-19 sezonu UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn’a karşı 6-0’la elde etti. Ekibimiz Avrupa kupalarında en farklı mağlubiyetini 2007-08 sezonunda Liverpool’a karşı 8-0’la aldı.

Şenol Güneş, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında avantajlı skoru korumak istediklerini belirtti. Güneş zeminin biraz bozuk olduğunu bunun dışında her şeyin güzel olduğunu dile getirdi. Deneyimli teknik direktör, Tuzlaspor’a teknik direktör olarak giden Eren Şafak’ın kararıyla alakalı olarak “Analiz konusunda yardım eden arkadaşımızdı. Yeni bir yol çizmek istedi. Hizmetlerine teşekkür ediyoruz. Hayır olsun.” dedi.

Beşiktaş’ın Rebic videosunda takdir edilesi detayBeşiktaş’ın Rebic videosunda takdir edilesi detay

Ghezzal’ın sağlık durumu

Rachid Ghezzal’ın sağlık durumu hakkında sorulan soruya Güneş “Ghezzal, normal idmana pazartesi çıkacak gibi görünüyor, Cenk de öyle. İyiye gidiyorlar. Hafta başı umarım idmana çıkarlar. Bazı oyuncularım var geride kalan. Transfere bağlı bazı değişikler olacaktır. Gönül isterdi ki müsabakada yer alsınlar. Baştan beri kullanamadık bazı oyuncuları.” diyerek cevap verdi. Güneş, gazeteci Fırat Günayer’in taraftarların Ghezzal’ın sakatlığıyla alakalı bir korku yaşadığını hatırlatması ve kendisini yakından gören kişi olarak ne düşündüğünü sorması üzerine “Ben yakından görüyorum ama siz daha çok biliyorsunuz, böyle bir sıkıntı var.” cevabını verdi. Güneş Ghezzal için “Hafif, küçük bir kanaması oldu. ‘Bir hafta, 15 gün’ dediler iyileşmesi için. Tedavisinin tamamlanmasını bekliyoruz. Dolayısıyla sıkıntı yok. Ama ola da bilir. O yüzden çok transfer yapılıyor. Her oyuncu sürekli oynarsa hiç transfer yapmaya gerek yok. Kulüpler de para harcamaz. Üç forvetten hiçbiri yok aramızda. Düşünürsek başka transfer olabilir. Herkes zaman zaman çok şey söylüyor. Ghezzal bizim için, camia için değerli bir oyuncu. O da iyi niyetle çalışıyor. Kimsenin onu dışladığı yok. Kimseyi dışladığımız yok. O da elinden geleni yapıyor.” dedi.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.