Beşiktaş basketbolunda hareketli gün: Önce Güneş sonra Allman

Beşiktaş’ta yeni yönetim basketbol şubesinden sorumlu olarak Umut Tahir Güneş’in atandığını açıkladı. Öte yandan sezona Darüşşafaka’da başlayan Kyle Allman’ın transferi duyuruldu.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş basketbol şubesi hareketli bir günü geride bıraktı.

Beşiktaş’ta basketbol şubesi Umut Tahir Güneş’e emanet edildi. Güneş, Ahmet Nur Çebi yönetiminde basketboldan sorumlu olarak yönetimde görev alıyordu. 3 Aralık tarihindeki seçimden sonra Hasan Arat’ın göreve gelmesiyle istifa eden Umut Tahir Güneş böylelikle 21 saat sonra görevine döndü.

Konu hakkında kulüpten yapılan açıklamada “Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ve Avrupa Kupası’nda şampiyonluk hedefiyle sezona devam eden Beşiktaş Emlakjet Takımı’mızda Sayın Umut Tahir Güneş, yönetim kurulumuzun kararıyla basketbol şube sorumlusu olarak atanmıştır. Sayın Güneş’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” denildi.

Öte yandan siyah-beyazlılar, sezona Darüşşafaka formasıyla başlayan gard Kyle Allman’ın transfer edildiğini duyurdu. ABD’li gard bu sezon İstanbul ekibiyle 10 maça çıkmış 12.4 sayı, 3.5 ribaunt, 5.1 asist ortalamaları yakalamıştı. Allman geçen sezonu Paris formasıyla EuroCup’ta geçirmişti ve Beşiktaş formasıyla EuroCup’a dönecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.