Türkiye Kupası’nda son 16 eşleşmeleri belli oldu

Son olarak 5. turu geride kalan Türkiye Kupası'nda son 16 eşleşmeleri belli oldu. Buna göre Beşiktaş, Antalyaspor'la eşleşirken Fenerbahçe'nin rakibi Gaziantep FK, Galatasaray'ın rakibiyse Bandırmaspor oldu.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Türkiye Kupası'nda son 16 eşleşmeleri belli oldu.

Türkiye Kupası’nda son 16 takım arasındaki eşleşmeler kura sonucu belirlendi. Futbol Federasyonu’nun Riva tesislerindeki kura çekiminde dikkat çekici eşleşmeler ortaya çıktı. Son 16 turu da tıpkı 5. tur gibi tek maç üzerinden oynanacak ve kazanan takımlar isimlerini çeyrek finale yazdıracak. Kupada son 16 turu maçları 6, 7 ve 8 Şubat’ta oynanacak.

Süper Lig’in bu sezon istikrarlı takımlarından Antalyaspor hayal kırıklığı yaşayan ve son olarak Fernando Santos’u göreve getiren Türk futbolunun çınarlarından Beşiktaş’la eşleşti. Bu eşleşme Sergen Yalçın’ın eski takımına karşı mücadele etmesi anlamı da taşıyor.

Fenerbahçe'ye 'Kılınç' yarasıFenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

Kupanın son şampiyonu Fenerbahçe ligde iki hafta önce karşılaştığı ve fazlasıyla zorlanarak 1-0 yendiği Gaziantep FK ile eşleşti. Sarı-lacivertliler bu turu deplasmanda oynayacak.

‘Karadeniz havası’ Galatasaray’a iyi geldi‘Karadeniz havası’ Galatasaray’a iyi geldi

Galatasaray kendi adına kağıt üstünde iyi bir kura çekti ve Bandırmaspor’la eşleşti. Bandırma bir önceki turun sürpriz yapan takımlarındandı ve Kasımpaşa’yı saf dışı bırakmıştı. Galatasaray ise bir önceki turda 1-0 geri düşmesine rağmen Ümraniyespor’u farklı yenerek tur atlamıştı.

Trabzonspor TFF 1. Lig’in formda ekiplerinden Gençlerbirliği ile eşleşti. Play-off potasında yer alıp Süper Lig için mücadeleyi sürdürmeye çalışan Gençler son haftalarda hem Afrika Uluslar Kupası’na, hem sakatlığa, hem de kadro dışı kararlarına birçok kurban veren Trabzonspor’la karşılaşacak ve sürprize imza atmaya çalışacak.

Trabzon'da Zaha fırtınası esiyor... Galatasaray rüzgarı dolduruyorTrabzon’da Zaha fırtınası esiyor… Galatasaray rüzgarı dolduruyor

Kupa’da son 16 eşleşmeleri şöyle:

Sivasspor-Konyaspor
Başakşehir-Hatayspor
Gençlerbirliği-Trabzonspor
Antalyaspor-Beşiktaş
Karagümrük-Samsunspor
Ankaragücü-24Erzincanspor
Galatasaray-Bandırmaspor
Gaziantep FK-Fenerbahçe

Yalçın ve Beşiktaş karşı karşıya

Sergen Yalçın futbolculuk dönemini Beşiktaş efsanesi olarak tamamladı. O dönem doğan çocuklara Beşiktaş’a gönül vermiş aileler Sergen ismini verdi. Efsane yalnızca futbolculuk değil teknik direktörlük döneminde de kulübe başarılar kazandırdı. Beşiktaş 2020-21 sezonunu Sergen Yalçın yönetiminde şampiyon olarak tamamladı. Sonra Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasında hayal kırıklığı yaşayan ekip ligde de işleri yoluna sokamayınca Yalçın’la yollar ayrıldı. 2021 sonunda görevinden ayrılan teknik direktör iki sene boyunca hiçbir takımda görev almadı.

Yalçın 2023-24 sezonundaki çalkantının ardından Hasan Arat yönetiminin adaylarından biri olarak gösteriliyordu. Türk spor basını iddiayı sıklıkla ortaya attı. Ancak günün sonunda Yalçın Beşiktaş’la değil bir başka Süper Lig takımı Antalyaspor’la altı aylık anlaşma imzaladı. Antalyaspor yoluna iyi devam eden Nuri Şahin’le yollarını ayırmıştı. Şahin Alman devi Borussia Dortmund’a transfer oldu. Yalçın kupada kaderin cilvesi olsa gerek Beşiktaş’la eşleşti. İki takım 6-7-8 Şubat tarihlerinden birinde Antalya’da kozlarını paylaşacak. Kazanan çeyrek finale çıkacak.

Konya ve Antalya yenişemedi, Sergen Yalçın üzülmediKonya ve Antalya yenişemedi, Sergen Yalçın üzülmedi

Sumudica ve Fenerbahçe yine karşı karşıya

Süper Lig’de son haftaların tartışılan ismi Marius Sumudica’nın Gaziantep FK takımı Süper Lig lideri Fenerbahçe’yle karşı karşıya gelecek. İki takım iki hafta önce karşı karşıya geldiğinde maç 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Ancak karşılaşmadan sonra Sumudica’nın açıklamaları gündem olmuştu. Rumen teknik direktör “İsmail Kartal kim ki zemini eleştiriyor” demiş, sarı-lacivertli oyuncuların şampiyon olmuş gibi galibiyete sevindiğini söylemişti. Sumudica geçen hafta sonu oynanan Sivasspor maçının sonunda yaptığı hareketlerden sonra basın mensuplarının tepkisini çekmiş ve gazeteciler Sumudica’nın basın toplantısını terk etmişti.

Fenerbahçe'ye 'Kılınç' yarasıFenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

Faruk Koca’ya destek veren teknik direktör Ankaragücü karşısında

Kupada son 32’nin sürpriz ekiplerinden 24Erzincanspor, Adana Demirspor’u elemişti. O galibiyetle gündem olan Erzincan’da teknik direktör Bülent Akan yalnızca birkaç gün önce oynanan İnegölspor maçı sonrası yaptığı açıklamalarla hatırlandı. Akan o maçtan sonra “Penaltı verilmiyor, goller oluyor verilmiyor, ne tebriği. Son beş dakika var, bakın pozisyona penaltı verilmiyor. Gol olsa maç değişir. Bu hakemlerle bu lig bitmez, gerçekten de bitmiyor. Biz çok üzüldük Ankaragücü’nün başkanının yaptığına, ama bu hakemler bunları hak ediyor” demişti.

Yaptığı açıklamadan pişmanlık duyan ve kameramana dönerek “Kardeş sil bunları” diyen Bülent Akan muhabirin “Canlı yayındayız” uyarısından sonra ise “İnegölspor’u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamlamıştı. Erzincan ekibi Adana Demirspor’u eleyince bu açıklamalar akla geldi. Daha sonra Akan’ın açıklamalar nedeniyle 100 bin lira ceza aldığı belirtildi.

İşte o Erzincan ekibi kaderin bir diğer cilvesi olsa gerek Ankaragücü’ne rakip oldu. İki takım 6-7-8 Şubat tarihlerinden birinde karşı karşıya gelecek ve başkentteki karşılaşmayı kazanan adını çeyrek finale yazdıracak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.