Adanaspor’un 39 yaşındaki teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Futbolculuğu döneminde Trabzonspor formasını da terleten ve kısa süre önce Adanaspor'un başına geçen 39 taşındaki teknik direktör Sol Bamba, daha önce teşhisi konan Non-Hodgkin lenfoma hastalığının nüksetmesi sonucu hayatını kaybetti.

Spor 1 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sol Bamba yaşamını yitirdi.

1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un geçen aylarda takımın başına getirdiği teknik direktör Sol Bamba hayatını kaybetti. Futbolculuğu döneminde Trabzonspor’da da forma giyen Fildişi Sahili futbol insanı henüz 39 yaşındaydı.

Takımının 30 Ağustos Cuma günü Manisa FK’yle deplasmanda oynayacağı maç için Manisa’ya giden Sol Bamba orada rahatsızlanıp Celal Bayar Üniversite Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Bamba’nın Ocak 2021’de teşhisi konan non-hodgkin lenfomasının nüksetmesi sebebiyle rahatsızlık geçirdiği öğrenilmişti. Sol Bamba hastalığa yenik düştü, 31 Ağustos Cuma gününün son saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Non-Hodgkin lenfoma nedir?

Sol Bamba’nın hayatını kaybetmesine sebep olan Non-Hodgkin lenfoma hastalığı tek bir özelliği paylaşan farklı kan kanserleri grubu için kullanılan terim. Non-Hodgkin lenfomanın içinde çok sayıda farklı klinik ve laboratuvar özellik gösteren alt grup mevcut.

Adanaspor’da dört maça çıkabildi

Cardiff City’de Erol Bulut öncesi dönemde görev alan Sol Bamba İngiliz kulübünde yardımcı antrenör olarak ilk deneyimini yaşamıştı. 25 Temmuz 2024’te Adanaspor’a imza atan Fildişili bu kulüpte kariyerinin ilk teknik direktörlük serüvenine başlamıştı. Bamba’nın hocalık hikayesi dört maç sürdü. Adanaspor, Bamba yönetiminde çıktığı dört maçta bir galibiyet ve bir beraberlik elde ederken iki kez de mağlup oldu.

Trabzonspor’da iki sezon top koşturdu

PSG altyapısında başlayan kariyerinde uzun yıllar Britanya’da top koşturan Bamba, 2012 yazında Leicester City’den 900 bin euro karşılığında Trabzonspor’a transfer olmuştu. Bordo-mavili forma altında 35 maça çıkan stoper, Karadeniz temsilcisiyle Süper Lig’in yanı sıra Avrupa kupalarında da boy göstermişti.

‘Yeni oyuncuları görmek istiyorum’

Sol Bamba ölümünden kısa süre önce gelecek planlarına dair demeç vermişti. Oynatmak istediği oyun planı ve transfere yönelik konuşan Bamba bu hayallerini yerine getiremeden yaşamını kaybetti. İşte Bamba’nın verdiği son röportajında sarf ettiği sözler şöyleydi:  “Kulübe gelmeden önce oynamak istediğim sistemin 3-4-3 ve 3-5-2 olduğunu söylemiştim. Türkiye’de bu taktiğe çok alışık değiliz. Son maçta gerçekten iyi mücadele ettik. Oyuncularım gelip bu taktikten memnun olduklarını ifade etti. Bundan dolayı Adanaspor 3-4-3 şeklinde devam edecek. Takıma katkı sağlayabilecek oyuncuları bulup buraya getirmek istiyoruz. Yeni oyuncularımı görmek ve takıma monte etmek istiyorum.”

Sven Goran Eriksson yaşamını yitirdiSven Goran Eriksson yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.