Ada’ya Türk damgası: Enes Ünal, Erol Bulut…

Bournemouth forması giyen Enes Ünal, Premier Lig'deki ilk golünü atarak attı. Championship'te teknik direktör Erol Bulut zirveyi salladı.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Enes Ünal ikinci yarıda girdiği oyunda Bournemouth'a puanı getiren isim oldu.

İngiltere Premier Lig’in 28. haftasında Bournemouth, sahasında ağırladığı Sheffield United ile 2-2 berabere kaldı. Sheffield United, 27’de Gustavo Hamer ve 64’üncü dakikada Jack Robinson’un attığı gollerle 2-0 öne geçti. Ev sahibi ekip 74’te Dango Ouattara ile farkı bire indirdi. Oyuna 62’nci dakikada giren milli futbolcu Enes Ünal, 90+1’inci dakikada attığı golle skoru 2-2 yaptı ve takımına bir puanı getirdi.

Bu gol devre arasında Getafe’den satın alma opsiyonuyla Bournemouth’a kiralanan Enes Ünal’ın Premier Lig’de filelere gönderdiği ilk top oldu. Bournemouth bu sonucun ardından puanını 32’ye yükseltirken; Sheffield United ise 14 puana ulaştı.


Erol Bulut zirveyi karıştırdı

İngiltere Championship’in 37. haftasında Erol Bulut’un çalıştırdığı Cardiff City, kendi sahasında zirve mücadelesi veren Ipswich Town’ı uzatmalarda devirdi. Konuk takım, 79. dakikada Kieffer Moore ile öne geçti. Cardiff City ise 90+4’te Ryan Wintle ve 90+10’da Callum O’Dowda’nın golleriyle 2-1’lik galibiyete uzandı. Bu sonucun ardından Cardiff City, ligdeki galibiyet serisini dört maça yükseltti ve puanını 53 yaparak 10 sırada yer aldı. Ipswich ise 78 puanda ve üçüncü sırada kaldı.

Abdülkadir Ömür e Yunus Akgün yenişemedi

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’de Premier Lig’e çıkma konusunda büyük avantajı bulunan Leicester City’yi konuk etti. Karşılaşma 2-2 sona erdi. Hull City’de Abdülkadir Ömür Leicester City’de Yunus Akgün maça ilk 11’de başladı. Ömür 90 dakika sahada kalırken Yunus Akgün 45’te yerini Wilfred Ndidi’ye bıraktı. 2-2’lik beraberlike Leicester 82 puanlı liderliğini sürdürdü. Puanını 58 yapan Hull City ise yedinci sıraya düştü.

Sporda cumartesi ateşi: Süper Lig, NBA, Avrupa ligleri, kadın futboluSporda cumartesi ateşi: Süper Lig, NBA, Avrupa ligleri, kadın futbolu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.