Adıyaman Besni’deki Beşiktaş İlkokulu açıldı

Beşiktaş Spor Kulübü, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman'ın Besni ilçesinde kulübün adını taşıyan ilkokulun açılışını yaptı. Açılışa Başkan Ahmet Nur Çebi'nin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

Spor 2 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Adıyaman, Besni'deki ilkokulu açtı.

Spor kulüpleri 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin yaralarını sarmak adına faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bölge halkı için üç ilkokul açma vaadiyle yola çıkan Beşiktaş Spor Kulübü de Adıyaman’ın Besni ilçesindeki ilkokulun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Başkan Ahmet Nur Çebi, kulübün 120. Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı. Çebi “Deprem sabahından itibaren kulübün çok çabuk bir şekilde başlattığı yardımlarla 255 tır bölgeye intikal ettirilmiştir. Özellikle bu bölgedeki dernek başkanlarımız ve dernek yönetim kurulu üyelerimiz, çok süratli bir şekilde hareket ettiler. Onun için onlara da buradan canıgönülden teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar olmasaydı, çok süratli başaramayacaktık. Bir kampanya başlatıldı ve birçok yerde olduk. Bu 255 tırın haricinde birçok kampanyaya katıldık.” dedi.

Çebi, okul açılışında konuştu.

Çebi okulun yapımı sırasında yurtiçi ve yurtdışından birçok taraftar ve derneğin kendilerine destek olduğunu anlattı. Başkan, bu bölgeye katkı vermeye devam edeceklerini belirterek “Beşiktaş olarak sadece bir spor kulübü değiliz. Biz, içerisinde duygular, geçmiş, hayat ve gelecekleri düşünen insanlarla kaynaşan bir toplumuz, bir kuruluşuz. Beşiktaşlı olmaktan ve bu kulübe başkanlık yapmış olmaktan son derece gurur ve onur duyuyorum. Özellikle buraya gelmiş ve görev yapmakta olan öğretmenlerimize bir çift lafım var. Bu gençlerin sağlığı sizlere emanet. Sonra bilgileri, eğitimleri ama bu bölgede yaşanan bu travmadan sonra öğretmenlerimize başka bir yük daha düşüyor. O da onların psikolojisini, kafalarını sağlıklı hale getirmek. Allah bir daha yaşatmasın. Beşiktaş her yerde olmaya devam edecektir.” sözlerini söyledi.

Çebi’nin yanı sıra etkinliğe katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de Beşiktaş Spor Kulübü’ne teşekkür ederken deprem sürecinde Türk halkının birlik ve beraberlik içinde bölgeye verdiği desteğe vurgu yaptı. Tekin, depremden önce Adıyaman’da toplam 6 bin 248 derslik varken 2024-25 eğitim ve öğretim yılına girerken 6 bin 804 derslikleri olacağına dikkat çekti.

Eski Beşiktaşlı Cisse: Acaba yanlış Cisse’ye mi talip oldular?Eski Beşiktaşlı Cisse: Acaba yanlış Cisse’ye mi talip oldular?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.