Rıza Çalımbay, eksik Kartal ile üç puana uçtu

Sakatlar nedeniyle eksik bir kadroyla Basakşehir önüne çıkan Beşiktaş, Muleka'nın golüyle 1-0 galip geldi. Rıza Çalımbay'ın 18 yıl sonra ikinci Kartal macerası üç puanla başladı.

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Muleka'nın tek golüyle Başakşehir önünde 3 puana uzandı.

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay yönetiminde ilk maçına çıktı. Rakip zor günler geçiren Başakşehir’di. Kara Kartal’da birçok sakat oyuncu vardı ve Çalımbay dönemi başkanlık seçimi gündeminin gölgesinde başlayacaktı.

Maç iki takımın da birbirini durdurduğu ve pozisyona izin vermediği şekilde başladı. İlk yarının sonunda hem tempo hem gerginlik arttı. Bahtiyar Zaynutdinov yüzüne aldığı darbe sonrası oyundan çıkmak durumunda kaldı. 41. dakikada yerini Rachid Ghezzal’a bırakan oyuncu daha sonra hastaneye kaldırıldı. Beşiktaş, Bahtiyar’ın sakatlandığı pozisyonda aleyhine faul çalınmasına tepki gösterirken buna yönelik paylaşım yaptı. Kartal ilk yarının sonunda rakip yarı alanda baskı kurdu ancak öne geçecek golü bulamadı.

Beşiktaş ikinci yarıya kötü bir haberle başladı. 41. dakikada oyuna giren Ghezzal sakatlandı, yerini Onur Bulut’a bıraktı. Diğer yanda Salih Uçan da Alex Oxlade Chamberlain’le değişti. Beşiktaş bu kötü habere rağmen soyunma odasından çok istekli döndü. Baskısını tıpkı ilk devrenin sonundaki gibi devam ettiren siyah-beyazlılar 55. dakikada Hırvat Ante Rebic’in olağanüstü pası ve Jackson Muleka’nın şık aşırtma vuruşuyla öne geçmeyi başardı. Beşiktaş kalan bölümde farkı 2’ye çıkarma fırsatları yakaladı. Başakşehir zaman zaman rakip ceza alanı önünde baskı kursa da net gol pozisyonu bulamadı.

Beşiktaş maçı 1-0 kazandı ve puanını 22’ye çıkardı. Maç boyunca rakip kaleye yalnızca bir isabetli şut atabilen Başakşehir 9 puanla 18. sırada kaldı. Maç sonunda Beşiktaş taraftarı Rıza Çalımbay lehine sloganlar attı. Başakşehir cephesindeyse üst üste 4. maçı gol atamadan kaybetmenin üzüntüsü vardı.

“Ghezzal çok ağladı”

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay, taraftarla bütünleştiklerini anlattı. Çalımbay devre arasında oyundan çıkan Rachid Ghezzal’la alakalı “Ghezzal’ı anlamadık. Oyuna aldık, içeri geldi. Oynayamayacağım dedi. Çok ağladı. Duygulandı. Riske girmedik. Elimizdeki sağlamlarla oynadık ama üzüldük.” dedi. Bahtiyar’ın durumu hakkında da konuşan deneyimli çalıştırıcı Bahtiyar’da bir şanssızlık oldu. Mücadeleye girdiğinde dirseği geldi. Gözü görmemeye başladı. Kapandı ve kan geldi. Şu anda iyi herhalde. Yoksa haberimiz olurdu.” dedi.

Çalımbay önlerindeki süreçten bahsederek “Milli arada bir kere Antalya’ya gidiyoruz. Arkadaşlarımızın çoluğu çocuğu var, ayrı kalmak istemiyorlar. İkinci lig takımı olabilir, başka takım olabilir. İki tane hazırlık maçı yapacağız. Oynamayan arkadaşlar var, sakatlıktan çıkanlar var. Bir nebze maç temposu kazanmaları gerekiyor. Belki Sakarya’ya gideceğiz. Başkanımız Süleyman Seba için bir vefa maçı gibi bir maç oynamak istiyoruz. Orada o maçı oynayacağız. Burada da bir maç oynayacağız. Ondan sonra da deplasmana gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay Beşiktaş’ın başında çıktığı ilk maçta 3 puan kazandı.

Bahtiyar’da kırık

Beşiktaş, sakatlanarak oyundan çıkmak durumunda kalan Bahtiyar Zaynutdinov’un sağlık durumuyla alakalı açıklama yaptı. Oponk’un dirsek darbesine maruz kalan oyuncu için “Futbol A Takımımızın Trendyol Süper Lig’de Rams Başakşehir ile oynadığı müsabakanın 37. dakikasında yüzüne ve burnuna aldığı darbe nedeniyle oyuna devam edemeyen futbolcumuz Bakhtiyor Zaynutdinov’un burun kemiği ve göz çukuru taban kısmında kırık saptanmıştır. Zaynutdinov’a burun redüksiyonu ve atel uygulaması yapılmıştır.” denildi.

Pendik maçı final gibi

Maç sonu değerlendirmesinde Çağdaş Atan “Kazanmayı hak etmedik ama kaybetmeyi de hak etmedik. Onur’un 1-2 pozisyonda takip edilmemesi, savunmanın kayması, blok arasına top yiyip gol yememize sebep oldu. Söylenecek bir şey kalmadı. Final maçlarına çıkıyoruz. Bütün oyuncularım ve kulüp için de geçerli. Ben buradayım. Gemiyi karaya yanaştıracağız. Başkanımız, yönetimimiz bize güveniyorlar. Artık daha az konuşup daha iyi sonuçlar alma zamanı geldi.” dedi.

Atan Pendikspor maçı öncesi değişikliklerin olacağını vurgulayarak “Oyuncular, antrenman verilerinde, antrenman metodolojimize uymaya başladılar. Takımı bir seviyeye çektik ama biraz geç oldu. Bu kadar geç olmasını beklemiyorduk. Artık sahada sonuç alma zamanı. İlk yarı sonuna kadar alabileceğimiz kadar puan alıp ikinci yarıda değişiklikler yapıp daha yukarı çıkmamız lazım. Buna gücümüz var. Bu ara bize iyi gelecek. Önümüzde final gibi bir Pendik maçı var. Onu kazanıp yolumuza devam edeceğiz.” sözlerini söyledi.

Çağdaş Atan ve Başakşehir zorlu günler geçiriyor.

“Hayattan zevk alamıyoruz”

Başakşehir forması giyen Serdar Gürler de maç sonunda “Geçen seneki o ritmi bulmamız lazım. Hocalarımız, oyuncular, yönetim çok üzülüyor. Başakşehir’in bu konumda olmasına alışkın değiliz. Normal hayattan bile keyif alamıyoruz. Bu duruma biz getirdik, bu durumda biz çıkarmalıyız. Artık acil olmaya başladı. Düşme korkusundan değil, yukarıyla puan açılıyor. Biz ilk 5, ilk 6 oynamak istiyoruz. Son toplarda şanssızlık değil, bir şey var. İdmanda her şeyi inanılmaz yapıyoruz, bir görseniz. Ne golüm var ne asistim var bu sene. 8 maç oynadım. Bana yakışmıyor. Daha çok çalışmalıyız. Futbol şansımız biraz da yanımızda olsa… Çalışmaya devam edeceğiz, en sonunda olacak. Allah’ın izniyle geri döneceğiz.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.