Afrika Kupası’nda gol yağmuru

Afrika Kupası'nda Cezayir, Burkina Faso, Angola ve Moritanya'nın bulunduğu D Grubu'nda iki maçta dokuz gol atıldı. Tur atlayacak takımlarsa son maçlar sonunda belirlenecek.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Cezayir, uzatma dakikalarında bulduğu golle beraberliği kurtardı.

Afrika Kupası’nda D Grubu’na oynanan iki karşılaşmayla geçildi. Cezayir ve Burkina Faso, Bouake Stadyumu’nda karşılaştı. Burkina Faso 45+3’te Mohamed Konate’nin attığı golle ilk yarıyı önde tamamladı. Maça ilk 11’de başlayan Karagümrüklü Sofiane Feghouli, devre arasında yerini Mohamed Amoura’ya bıraktı.

51’de Baghdad Bounedjah Cezayir’e eşitliği getirdi. 71’de Burkina Faso penaltı kazandı. Topun başına geçen eski Başakşehirli Bertrand Traore takımını tekrar öne geçirdi. Maçın böyle bitmesi beklenirken sahneye yine Baghdad Bounedjah çıktı. 90+5’te kendisinin ve Cezayir’in ikinci golünü atan futbolcu sonucu ilan etti: 2-2

Bu sonucun ardından Burkina Faso puanını dörde yükseltirken, Cezayir puanını iki yaptı.

Arsenal'in beş yıldızlı 'Crystal' keyfi, Toney muhteşem döndüArsenal’in beş yıldızlı ‘Crystal’ keyfi, Toney muhteşem döndü

Grubun diğer maçında Moritanya ile Angola karşı karşıya geldi. 3-2’lik Angola’da 30 ve 50’te Gelson Dala ile 53’te Gilberto takımlarına galibiyeti getiren golleri attı. Moritanya’nın sayılarıysa 43’te Amar ve 58’de Koita’dan geldi. Angola, puanını dörde yükselterek averajla liderliğe oturdu. Moritanya ise henüz puanla tanışamadı.

Öte yandan 1’inci Lig ekibi Eyüpspor’da forma giyen Angolalı Fredy, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 86 dakika sahada kaldı. Angola’da Erzurumspor FK forması giyen Estrela, 86’ncı oyunda dahil olurken; Süper Lig ekiplerinden Konyaspor’da oynayan Bruno Paz ise süre bulamadı.

Bayer Leverkusen rüyası sürüyor... Bu kez 90+1Bayer Leverkusen rüyası sürüyor… Bu kez 90+1

E Grubu maçındaysa Tunus ile Mali 1-1 berabere kaldı.

Turnuvada gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar doğrudan bir üst tura yükselecek. Altı gruptan gelen en iyi dört üçüncüyle de son 16 takımın tamamlanacak. Ondan sonra turnuva eleme usülü devam edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.