Gine son saniyede güldü, Bakambu ve Masuaku yoluna devam etti

Afrika Uluslar Kupası’nda Gine 90+8’de gelen golle güldü. Gecenin ikinci maçında kazananı penaltılar belirlerken Demokratik Kongo yoluna devam etti, Mısır evine döndü.

Spor 29 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Drama sahne olan maçta Gine son dakikada güldü.

Fildişi Sahili’nde süren Afrika Kupası’nda son 16 eşleşmeleri sürüyor. Günün ilk maçında Gine ve Ekvator Ginesi karşılaştı. İlk yarısı golsüz geçen mücadelenin ikinci devresi büyük bir drama sahne oldu. 55’inci dakikada rakibinin karnına tekme atan Federico Bikoro’nun kırmızı kart görmesiyle Ekvator Ginesi 10 kişi kaldı. Karşılaşmayı bir kişi eksik sürdüren Ekvator Ginesi’nin lehine çalınan penaltı düdüğü çeyrek final yolunda altın bir fırsat sundu. Vuruş için topun başına geçen takım kaptanı Emilio Nsue topu direğe nişanladı.

Maçın devamı yoğun Gine baskısıyla geçti, fakat pek çok pozisyona giren takım ağları sarsmayı bir türlü başaramadı. Artık iki takım da uzatmalara gitmeye hazırlanırken 90+8’de Muhammed Bayo sahneye çıktı. Sağ kanattan gelen ortaya düzgün bir kafa vuruşu yapan Bayo, Gine’yi çeyrek finale çıkarmayı başardı. Maçın son düdüğüyle yere yığılan Ekvator Ginesi oyuncularının toparlanıp ayağa kalkması için uzun dakikalar gerekti.

Fenerbahçe'den tek farklı galibiyetlere devam…Fenerbahçe’den tek farklı galibiyetlere devam…

Günün diğer eşleşmesinde turnuvanın son finalisti Mısır tur için Demokratik Kongo’yla karşılaştı. Karşılaşmaya Trabzonsporlu Trezeguet, Galatasaraylı Bakambu ve Beşiktaşlı Masuaku ilk 11’de başladı. Sakatlığı sebebiyle Mohammed Salah’tan faydalanamayan Mısır maça kötü başladı. 37’nci dakikada Elia Meschak’la öne geçen Demokratik Kongo’ya cevap 45+1’de VAR incelemesi sonrası hükmedilen penaltıda ağları sarsan eski Galatasaraylı Mostafa Mohammed’den geldi. Son 16 mücadelesinde 1-1’lik skorla soyunma odasına gidildi.

İkinci yarı hızlı başladı. 53’te Bakambu’nun sağdan gelen ortaya yaptığı tek vuruş direği sıyırarak dışarı çıktı. 61’inci dakikada gole yaklaşan Mısır’da Zico sağ ayağıyla çerçeveyi yokladı, etkili vuruşa Demokratik Kongo kalecisi hayır dedi. Ardından temponun oldukça düştüğü karşılaşmada Mısır dakika 85 sonrası etkili hücumlar geliştirip maçı 90 dakikada bitirmeye çalıştı. Kuzey Afrika temsilcisi bu çabalarından sonuç alamayınca maç uzatmaya gitti.

Galatasaray takip için, Okan Buruk rekor için Gaziantep karşısındaGalatasaray takip için, Okan Buruk rekor için Gaziantep karşısında

Mohamed Hamdy Sharaf’ın 97. dakikada gördüğü kırmızı kartla Mısır 10 kişi kaldı. İlk 15 dakikada skor değişmedi. İkinci 15’te de aynı şey olunca penaltı atışlarına gidildi. Mısır’da Mostafa Mohamed Demokratik Kongo’da Masuaku ikinci penaltılardan yararlanamadılar. Daha sonra iki takım da üst üste altışar vuruşu gole çevirdi. Mısır’da Gabaski dokuzuncu vuruşta hata yaptı. Diğer tarafta M’Pasi topu ağlarla buluşturdu ve takımını bir üst tura taşıdı. Bu sonuçla Bakambu ve Masuaku yoluna devam ederken Trabzonsporlu Trezeguet eve döndü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.