Afrika Kupası’nda B grubu alev aldı, Mısır ve Yeşil Burun Adaları son saniyede el ele turladı

Afrika Kupası’nda pazartesi günü A ve B gruplarının son maçlarına sahne oldu. A grubunda Ekvator Ginesi ve Nijerya, B grubunda ise Yeşil Burun Adaları ve Mısır son 16’ya kaldı.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mısır ve Yeşil Burun berabere kaldı, iki takım da turladı.

Fildişi Sahili’nde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda gruplarda son maç heyecanı yaşanıyor. B grubunda uzatma dakikalarında sonucu defalarda değişen iki maçtan da 2-2’lik sonuç çıktı. Grubun final maçında tur için sahaya çıkan Gana, Mozambik karşısında Jordan Ayew’in attığı iki penaltı golüyle 2-0’ı buldu. 90 dakikayı bu skorla önde geçen Gana uzatmalarda gelen iki Mozambik golüne engel olamayınca karşılaşmadan bir puanla ayrılmaya razı oldu. Bu sonuçla grubu üçüncü sırada tamamlayan Gana en iyi üçüncüler arasına girmek için diğer gruplardan gelecek sonuçları bekleyecek. Gana’da sarı kart gören Fenerbahçeli Djiku takımının son 16’ya yükselmesi halinde cezalı duruma düştüğü için forma giyemeyecek.

Aynı anda başlayan grubun diğer maçında ise heyecan son düdüğe kadar sürdü fakat üzülen çıkmadı. Sahaya sakatlığı bulunan Mohamed Salah’tan yoksun çıkan Mısır Yeşil Burun Adaları karşısında 1-0 geriye düştüğü maçta Trabzonsporlu Trezeguet’nin 50 ve eski Galatasaraylı Mostafa Mohammed’in 90+3’te attığı gollerle 2-1 öne geçti. Mısır’ın geri dönüşüne reaksiyon veren Yeşil Burun Adaları 90+9’da Bryan Teixeira’nın attığı golle tekrar eşitliği yakaladı ve sahadan iki takım da birer puanla ayrıldı.

Süper Lig'in şarkısı: Ararım seni her yerde, taraftar nerede?Süper Lig’in şarkısı: Ararım seni her yerde, taraftar nerede?

Bu sonuçlarla grubu yedi puanla bitiren Yeşil Burun Adaları ve üç beraberlikle üç puan toplayan Mısır son 16’ya yükseldi.

A grubunda Ekvator Ginesi turnuvaya ev sahipliği yapan Fildişi Sahili’ni Emilio Nsue’nin iki, Fablo Ganet ve Jannick Buyla’nın ise birer gol attığı maçta 4-0 mağlup etti ve grubunu lider tamamladı.

Grubun diğer maçında Nijerya, Gine Bissau’yu 1-0 mağlup ederek bir üst tura çıkmayı başardı. Nijerya’ya galibiyeti getiren gol 36’ncı dakikada Opa Sangante kendi kalesine yaptığı vuruşla gelirken Fenerbahçe forması giyen Bright Osayi-Samuel karşılaşmada 80 dakika süre aldı.

Ev sahibi Fildişi’nin üç puan ve –3 averajla bitirip en iyi üçüncüler arasında girme ihtimalini zora soktuğu grubu Gine Bissau puansız şekilde son sırada tamamladı.

Afrika Kupası’nda salı günü C ve D gruplarında oynanacak üçüncü ve son maçlarla sürecek.

Türkiye Kupası'nda son 16 eşleşmeleri belli olduTürkiye Kupası’nda son 16 eşleşmeleri belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.