Portekiz’in en büyüğü Benfica

Portekiz’de ligin son haftasına en yakın rakibi Porto’nun 2 puan önünde lider giren Benfica, sahasında Santa Clara’yı 3-0 mağlup etti ve şampiyonluğa uzandı.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Portekiz'de şampiyon Benfica!

Portekiz’de şampiyonluk düğümü çözüldü. Son haftada aynı anda başlayan maçlarda lider Benfica Santa Clara’yı ağırladı. Porto ise Vitoria Guimaraes’le karşılaştı. Haftaya 2 puan önde başlayan Lizbon ekibi Benfica, 7. dakikada golcüsü Gonçalo Ramos’la 1-0 öne geçti ve şampiyonluk ateşini yaktı. Bu sıralarda Porto, 2. dakikada 10 kişi kalan rakibine karşı 8. dakikada Mehdi Taremi’yle gol bulmuştu. Ancak ülkenin Güney yakasından Kuzey yakasına iyi haberler gitmedi. 28’de Rafa Silva Benfica lehine farkı 2’ye çıkardı. Porto cephesinde 32’de Otavio, 39’da Evanilson farkı açtı. İkinci yarılara iki takım da rahat girdi. 60’ta Alejandro Grimaldo penaltıda hata yapmadı ve Benfica, küme düşmesi kesin olan rakibi Santa Clara’ya karşı sezonun son yarım saatine 3-0 önde girdi.

İki takım da maçlarını aynı skorla kazandı ve Lizbon ekibi, 4 sene sonra ilk şampiyonluğunu ilan etti. Benfica, tarihinde 38. kez mutlu sona ulaştı. Roger Schmidt yönetiminde sezona fırtına gibi giren takım nisan ayının sonunda düşüş yaşamış, Porto bu fırsatla son haftaya girerken rakibinin 2 puan arkasına dayanmıştı. Ancak Kartallar, final maçında hata yapmadı ve ipi göğüsleyen taraf oldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.