Ahmet Nur Çebi’den borç iddialarına yanıt

Beşiktaş'ta başkanlık seçimi yaklaşırken göreve gelecek yeni başkanın maddi yük altına gireceği haberleri yapıldı. Ancak bu iddiaları Ahmet Nur Çebi yalanladı.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi Beşiktaş'a veda etti.

Beşiktaş, 26 Kasım’da seçime gidecek. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 3 Aralık tarihine sarkacak seçimlerde Serdal Adalı ve Hasan Arat çekişecek. Ahmet Nur Çebi yönetimi yetki teslimi yapacak. Ancak seçimler yaklaşırken halihazırdaki yönetim hakkında çeşitli iddialar var. İddialardan biri yeni gelen yönetimin 25 milyon euro gibi bir miktarı hazırda bulundurması gerektiği zira Çebi ve yönetiminin böyle bir külfetle kulüpten ayrılacağı yönündeydi.

Beşiktaş Kulübü’nün resmi kanallarından yapılan açıklamada söz konusu iddialar kesin bir dille yalanlandı. Ayrıca Ahmet Nur Çebi ağzından yapılan açıklamada “Öncelikle yaratılmaya çalışılan hava, güncel mali portrenin Beşiktaş başkanlık görevine ilk geldiğim 21 Ekim 2019 tarihindeki mali portre ile benzer olduğu yönündedir. Gerçek tablo ise bambaşkadır. Göreve geldiğim günden farklı olarak, bugün itibarıyla ne bir futbolcumuza, ne bir teknik kadro çalışanımıza, ne bir personelimize ne de transfer dolayısıyla herhangi bir kulübe vadesi gelip de ödenmemiş bir borcumuz bulunmamaktadır. Hatta, taleplerine istinaden avans ödemesi dahi yaptığımız futbolcu ve personelimiz söz konusudur. Göreve geldiğim gün, UEFA borçsuzluk yazısı alabilmek veya aylardır maaş alamayan personelimizin sorunlarını gidermek zorunluluğu çığ gibi karşımızda dururken, bugün geldiğimiz noktada, yeni yönetime ne kadar kasa bakiyesi devredebileceğimizin hesabını yapmaktayız.” sözleri yer aldı.

Dün basında yer alan bir diğer iddia Victor Ruiz’e pandemi sürecinde ayrılık aşamasında 8 milyon euro tazminat ödendiğiyle alakalıydı. İddiaya göre Beşiktaş yönetimi o dönem oyuncuya alacağını tam haliyle verse 300 bin euro’ya konu kapanacakken uzayan dava sonucu 8 milyon euro ödemek zorunda kalmıştı. Çebi’nin ağzından yayınlanan açıklamada konuyla alakalı “Algı çabalarının geldiği nokta ibretliktir. Diğer bir örnek ise pandeminin ortasında kaçarcasına giden bir futbolcumuza 8 milyon avro ödeme yapmak zorunda kaldığımız iddiasıdır. Bu hayali 8 milyon avro, futbolcunun talebinin bile fersah fersah ötesindedir! Nitekim, konuya ilişkin yargılama süreci de halen devam etmekte olup, yargılama sürecinin de takip edilmesini camiamızdan rica ediyorum.” sözleri yer aldı.

Burak Yılmaz Beşiktaş paylaşımını hakaretler yüzünden silmişBurak Yılmaz Beşiktaş paylaşımını hakaretler yüzünden silmiş

Çalımbay’dan sakat oyuncularla ilgili bilgi

Bu arada saha içiyle alakalı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay da Bahtiyar’la alakalı iyi haber verdi. Çalımbay “Sakat oyuncular çalışmalarına devam ediyorlar. Aboubakar ve Cenk bizimle çalışıyor. Doktor, ‘Zaynutdinov maskeyle oynayabilir’ dedi. İnşallah bir an önce dönecek. Cenk ve Aboubakar’ın milli ara sonrası oynayacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulunndu. Kritik bir süreçten geçeceklerini aktaran deneyimli isim “Antrenmanlar çok iyi geçiyor. Sakat oyuncularımız, milli takıma giden oyuncularımız var. Onlar da takıma katılınca her şey daha iyi olacak. Çok zor maçlarımız var. Her şeye çok iyi hazır olmalıyız. Oynadığımız oyunun üstüne koymalıyız.” sözlerini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.