Ajax’ın Tadic’i yok: 4. lig takımına elendiler

Hollanda Kupası ikinci turunda Hercules ile karşı karşıya gelen Ajax, 4. ligde mücadele eden rakibine 3-2 yenildi ve turnuvaya veda etti.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ajax amatör küme takımına elendi.

Geçtiğimiz yaz takımın yıldızı Dusan Tadic “İddialı bir takımda oynamak istiyorum” diyerek sözleşmesini sonlandırdığı Ajax’ın sorunlu sezonuna bir kara sayfa daha eklendi. Sezona çok kötü başlayan ve ligde bir süre küme düşme hattında yer alan Ajax bir hezimet de kupada yaşadı. Son haftalarda aldığı galibiyetlerle üst sıralara tırmanan ekip, Hollanda Kupası 2. turunda 4. lig ekiplerinden Hercules ile karşılaştı.

Ev sahibi Hercules 16. ve 66. dakikalarda Tim Peters’ın ayağından bulduğu gollerlel 2-0 öne geçti. Ajax 83’te Brian Brobbey ve 89’da Chuba Akpom’la geri döndü. Ancak hezimet 90+3’te yaşandı ve Hercules Mats Grotenberg’in golüyle yeniden öne geçti. Bu gol aynı zamanda 4. lig ekibine maçı kazandıran gol oldu. Ajax 28 şut atıp 10 kez rakip kaleyi bulduğu, yüzde 76 ile topa sahip olduğu karşılaşmayı 3-2 yenik tamamladı ve kupaya 2. turda veda etti.

Ajax çıkışı sürdürdü, düşme hattından çıktıAjax çıkışı sürdürdü, düşme hattından çıktı

Ajax’ta teknik direktör John van’t Schip Avustralya’da oğlunun düğününe katılmak için maça çıkmadı. Onun yerine maça çıkan yardımcı antrenör Michael Valkanis “Bunun yaşanmaması lazımdı. Zor bir sezon geçiriyoruz ancak işleri yoluna koymalıyız” dedi.

Ajax daha önce bu kupayı 20 kez kazanmıştı. Amatör küme takımlarına karşı daha önce kupada 29 kez maç yapan takım bu karşılaşmaların hepsini en az 4 gol atarak kazanmıştı. İlk kez bu seviyede bir takıma mağlup olan Ajax’ın yenildiği Hercules 4. ligin 10. sırasında yer alıyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.