Akintola iddialı: Samsun’a üç puan için gideceğiz

Süper Lig'in 27'nci haftasında Samsun deplasmanına çıkacak Rizespor'da futbolcu David Akintola Samsunspor'u yenip yeniden çıkışa geçmek istediklerini söyledi.

Spor 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Rizesporlu Akintola basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Rizespor’un devre arası transfer döneminde Adana Demirspor’dan kadrosuna kattığı David Akintola takımının antrenmanından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Samsunspor’u yenip yeniden çıkışa geçmek istediklerini söyleyen Akintola Süper Lig’deki genel tabloya dair de değerlendirmeler yaptı.

‘Kötü gidişe Samsun’da dur demek istiyoruz’

Ligde Sivasspor ve Fenerbahçe’ye karşı kaybettiklerini ama futbol olarak iyi sinyaller verdiklerini hatırlatan Akintola “Hiçbir maça takılı kalmayacağız. Önümüzde Samsunspor maçı var. İnşallah o maçta elimizden gelenin en iyisini yapıp iyi bir skorla ayrılıp buraya dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Teknik direktörü İlhan Palut’la ilişkisine de değinen kanat oyuncusu “İyi bir takıma geldiğimi söylemek isterim. Hocamız bana güvenerek, inanarak buraya getirdi” dedi.

‘Hocam beni çok istedi’

İlhan Palut’un kendisini takımında görmeyi çok istediğini belirten Akintola şöyle devam etti. “Hocamız bana güvenerek, inanarak buraya getirdi, fakat ne yazık ki iyi bir başlangıç yapamadım. Sonuçta transfer süreci biraz uzun sürse de gerçekleşti. Süper Lig dünyanın en iyi liglerinden biri. Müthiş bir mücadele var. Ben de bu mücadelenin içinde hedefleri olan bir takıma geldim.”

Fenerbahçe Fred'i saha antrenmanlarında deneyecekFenerbahçe Fred’i saha antrenmanlarında deneyecek

‘Avrupa hedefimiz sürüyor’

Süper Lig’de altıncı sırada olduklarını hatırlatan Nijeryalı “Lig dünyanın en iyi liglerinden biri. Müthiş bir mücadele var. Ben de bu mücadelenin içinde hedefleri olan bir takıma geldim. Bence bizim Avrupa hedefimiz devam ediyor ve her şey yerli yerine oturduğunda, galibiyetlere başladığımızda bu hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Bu ligde dördüncü senem. Tecrübeye sahibim. Buraya takımımın hedefine ulaşması için yardım etmeye geldim. Umarım bu hedefe ulaşırız” dedi.

Taraftarından destek istedi

Rizespor taraftarlarına da mesajını ileten Akintola “Bizi desteklemeye devam etsinler. Biliyorum son dört haftadır taraftarlarımızı mutlu edemedik. Zorlu bir süreçten geçiyoruz ama elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanmalarını istiyorum. Samsunspor maçında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Samsun’a üç puan almak için gideceğiz. Bizi desteklemeye devam etsinler. Biz de söz veriyoruz, onları mutlu etmeye devam edeceğiz ve Rizespor’u ait olduğu üst sıralarda devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı '61' dediAbdullah Avcı ’61’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.