Alanya’da futbolun önüne bu kez yağmur geçti

Alanyaspor ve Ankaragücü arasında oynanan 16. hafta maçında sağanak yağış etkili oldu. Karşılaşma bir süre durdu, hakem zemin kontrolü sonrası maçı devam ettirme kararı aldı, taraflar sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Spor 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alanya'daki yoğun yağış oynanan maçın önüne geçti.

Türkiye’nin dört bir yanında etkili sağanak yağışlar Antalya’yı da vurdu. Her sene belli başlı zamanlarda sağanak yağışın hayat şartlarını olumsuz etkilediği ilin Alanya ilçesinde oynanan Alanyaspor – Ankaragücü maçı da bu yağmurdan nasibini aldı.

Çekişmeli geçen mücadelenin ilk yarısında gol olmazken Efkan Bekiroğlu 43. dakikada VAR incelemesi sonucu kırmızı kart gördü ve Ankaragücü 10 kişi kaldı. İkinci yarıya rakibinin eksikliğini değerlendirerek başlayan Alanyaspor 48. dakikada Jure Balkovec ile öne geçti. 59. dakikada bu kez Leroy Fer direkt kırmızı kart gördü ve oyun dışı kaldı, maça 10’a 10 devam edildi. 68. dakikada Ankaragücü’nde Uros Radakovic sahneye çıktı maça dengeyi getirdi. Bu andan sonra yağmur iyiden iyiye şiddetini artırdı, zemin fazlasıyla ağırlaştı. Hakem Direnç Tonusluoğlu topla zemin kontrolü yaptıktan sonra maçın devam etmesine hükmetti. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı, karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

Bu sonuçla Alanya puanını 22’ye yükseltip 11. sıraya, Ankaragücü puanını 21’e yükseltip 12. sıraya geldi. Maçın ardından Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu hakeme sitem ederek “Alanyasporlular dahil mücadele eden bütün sporcu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 25-30 dakika boyunca bu çocuklara bu sahada futbol oynatmak hem onlara, hem televizyon başındaki insanlara yazık. Hakemlere hakaret etmeden bir şey söylediğinizde karşılığı oluyor. Biz hayatımızda bu kadar dokunulmaz olmadık. Sebebini bilmiyorum. Yine de sporcu kardeşlerimize, hakem heyetine bu zorlu saha şartlarında emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.