Fenerbahçe’den sezonun ilk transferi: Ryan Kent

Fenerbahçe, 2023-24 sezonunun ilk transferini duyurdu. Sarı-lacivertliler son olarak İskoçya Premiership ekiplerinden Rangers’ın formasını giyen Ryan Kent’i transfer ettiğini açıkladı.

Spor 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin ilk transferi Ryan Kent.

2022-23 sezonunu Türkiye Kupası’nı kazanarak tamamlayan Fenerbahçe, ilk transferini açıkladı. Sarı-lacivertliler, İskoçya Premiership’te Rangers formayı giyen Ryan Kent’i transfer etti. Geçtiğimiz beş sezonda Rangers forması giyen ve genellikle sol kanat pozisyonunda görev yapan oyuncuyla dört senelik sözleşme imzalandı.

Kent, Fenerbahçe’ye transferinin açıklandığı duyuru videosunda, “Yeni sezon ile ilgili konuşmak gerekirse, Fenerbahçe’nin hedeflerine ulaşabilmesi konusunda, takımımızın başarılı olması için elimden geleni yapacağım. İlk hedefimiz, önümüzdeki ay oynayacağımız Süper Kupa olacak” sözlerini dile getirdi.

Liverpool altyapısından yetişen oyuncu 2018-19 sezonunu Rangers’ta kiralık olarak geçirdikten sonra bonservisi 7.5 milyon Euro karşılığında alınmıştı. Kent, geçtiğimiz sezon çıktığı toplam 44 maçta 3 gol attı ve 10 asist yaptı. Kent, geçirdiği 5 sezonda 1 İskoçya Ligi ve 1 İskoçya Süper Kupası zaferleri yaşadı.

Oyuncu Rangers kariyerinde toplam 256 maça çıktı ve 33 gol atıp 58 asist yaptı. Kent, Opta verilerine göre 2020-21 sezonundan bu yana İskoçya Premiership’te en fazla çalım atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Jorge Jesus’un veda sonatı!Jorge Jesus’un veda sonatı!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.