Beş gole 35 milyon tık: Statlarda şarkıların gücü adına

Ezeli rekabet şarkılara da yansıdı. 'O Sen Olsan Bari' ile başlayıp 'Aşkın Olayım' ile devam eden Galatasaray'ın gösterisine Fenerbahçe bu yıl 'Beni Sev' ve 'Sebastian' ile karşılık verdi. Her gol sonrası statlarda yankılanan şarkılar, sanatçıların Spotify'daki dinlenme sayılarında da yansıdı.

Kültür Sanat 4 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Müzik hayatın her alanında. Statlar da buna dahil. Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis’in 2018’de Aleyna Tilki’nin şarkısıyla yaptığı gol sevinci sezon boyunca tekrarlanmıştı. Fransız futbolcu her gol attığında tribünler ‘Sen Olsan Bari’ ile inlemişti. Geçen yıl yine Galatasaray’ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi ile özdeşleşen ‘Aşkın Olayım’ tribünlerde hep bir ağızdan söylenmeye devam ediyor.

Simge Sağın’ın beş yıl önce seslendirdiği şarkı, son bir yıldır adeta ikinci baharını yaşıyor. Sözleri Onur Öztürk’e ait olan şarkı Spotify verilerine göre 183 milyon kez dinlendi. Galatasaray cephesinde durum böyleyken Fenerbahçe’den de karşı hamle geldi. Sarı-lacivertli ekibin Boşnak yıldız futbolcusu Edin Dzeko özdeşleşen ‘Beni Sev’ şarkısı yeniden doğdu.

Statlarda hit rekabeti

Tıpkı ‘Aşkın Olayım’ gibi 2018 yılında yayınlanan ‘Beni Sev’, Hande Yener’in en çok sevilen şarkılarından biri konumunda. Bu yaz oldukça hareketli geçen transfer sezonunda Boşnak yıldız Edin Dzeko’nun transferini bu şarkıyla duyuran Fenerbahçe, şarkılar arası rekabeti de kızıştırdı. Kadıköy’de Süper Lig başladığından bu yana ağları dört kez havalandıran yıldız futbolcunun her gol vuruşunda çalan şarkı, taraftarların dinleme listelerinde de kendisine yer buldu. Yine Spotify verilerine göre sözleri Yıldız Tilbe’ye ait ‘Beni Sev’ kısa sürede büyük bir sıçrayışla 35 milyon dinlenme sayısına ulaştı. Üstelik statta yankılanıp dinlenme sayısını artıran tek Hande Yener şarkısı da bu değil.

Fenerbahçe’nin bir diğer yıldız futbolcusu Sebastian Szymański ile özdeşleşen ‘Sebastian’ şarkısı 12 milyon dinlenme rakamına ulaştı bile. Polonyalı yıldızın fileleri her havalandırdığında statta yankılanan şarkı, taraftarlar tarafından benimsendi. Hande Yener her iki şarkısının Kadıköy’de gördüğü bu ilginin dinlenme rakamlarına yansımasının önümüzdeki aylarda da devam etmesi olası.

‘Freed From Desire’ ve ‘I’ll Survive’ gibi klasik şarkıların her gol sonrası yankılandığı günlerden futbolcuya özel gol şarkılarına evrilen süreçte futbol yeşil sahalar kadar müzik dünyasında da etkisini hissettiriyor. Statlarda tribünleri golden sonra en çok ateşleyen unsur haline gelen şarkıların sahipleri de bu ilgiden genel itibarıyla oldukça memnun. Bakalım bundan sonraki süreçte statlarda hangi şarkılar yankılanacak ve sonrasında popülaritesinde nasıl bir değişim yaşanacak?

Müzik Radarı'na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin ÖzerMüzik Radarı’na takılanlar: The Rolling Stone, U2, Ed Sheeran ve Zerrin Özer

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.