‘Pes etmeyen’ Galatasaray ‘ev canavarı’ Kopenhag’a karşı: 12.4 milyon euro’luk maç

Şampiyonlar Ligi'nde geri dönüşleriyle dikkat çeken Galatasaray, evinde zor bileği bükülen Kopenhag'la 'Şampiyonlar Ligi'ne devam mı tamam mı?' maçına çıkacak.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray, İstanbul'daki ilk maçta 2-0'dan 2-2'yi yakalamayı başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Galatasaray, A Grubu’nda beşinci haftayı beş puanla kapattı. Almanya’nın Bayern Münih takımının 13 puan toplayarak gruptan çıkmayı garantilediği A grubunda, birer galibiyet ve ikişer beraberliği olan Danimarka temsilcisi Kopenhag ile Galatasaray beşer puanla sıralanıyor. İngiltere’nin Manchester United ekibi ise 4 puanla son sırada yer alıyor.

Son haftaya Kopenhag’ın bir averaj gerisinde üçüncü sırada giren Galatasaray’ın yoluna Devler Ligi’nde devam etme şansı devam ediyor. 12 Aralık’ta deplasmanda Kopenhag ile karşılaşacak sarı kırmızılılar kazanması durumunda Manchester United-Bayern Münih maçının sonucuna bakmaksızın gruptan ikinci çıkmayı başaracak. Beraberlik durumunda averajla Kopenhag’ın gerisinde kalacak Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne gidebilmesi için Manchester United’ın da puan kaybetmesini bekleyecek. Sarı-kırmızılıların, Danimarka’da puan kaybetmesi, Manchester United’ın da Bayern Münih’i yenmesi durumunda Galatasaray için Avrupa serüveni bu sezon sona erecek.

Galatasaray için kötünün iyisi... Harika dönüş yarım kaldıGalatasaray için kötünün iyisi… Harika dönüş yarım kaldı

Galatasaray geriye düşse de pes etmiyor

Bu sezon Avrupa’da 11 maça çıkan Galatasaray altı galibiyet, üç beraberlik ve iki yenilgi aldı. Yaptığı 11 mücadelenin yedisinde geri düşen Galatasaray, bu müsabakaların ikisinde galibiyet, üçünde de beraberlik çıkarmayı başardı. Pes etmemesiyle dikkat çeken Galatasaray’ın geri dönmeyi başardığı maçlar şöyle…

Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu: Livanya’nın Zalgiris takımı karşısında 1-0 geri düşen sarı kırmızılılar sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi play off: Norveç’in Molde takımıyla eşleşen Galatasaray deplasmanda 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Şampiyonlar Ligi A Grubu maçı: İstanbul’da Danimarka takımı Kopenhag’ı konuk eden Cim Bom, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-2 berabere bitirmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi A Grubu maçı: Manhester United deplasmanda önce 1-0 sonra 2-1 yenik duruma düşen Galatasaray sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Ne yaptın Bayern! Münih'te Galatasaray'ı üzen sonuçNe yaptın Bayern! Münih’te Galatasaray’ı üzen sonuç

Kopenhag evinde güçlü

Averajla ikinci durumda bulunan Kopenhag, Şampiyonlar Ligi’nin son haftasında Galatasaray’ı konuk edecek. Danimarka takımı özellikle evinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Şu ana kadar kendi sahasında 18 maça çıkan Kopenhag sadece Bayern Münih, Real Madrid ve Chelsea’ye kaybetti. Manchester United’ı iki kere deviren Danimarkalılar Manchester City, Barcelona, Dortmund, Juventus, Benfica, Sevilla’ya evinde kaybetmedi.

Bu sezon kendi evinde oynadığı beşi maçın üçünü kazanan birinde berabere kalıp birinde yenilen Kopenhag’ın aldığı sonuçlar şöyle…

Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu: Kopenhag – Breioablik 6-3

Kopenhag – Sparta Prag 0-0

Kopenhag -Bayern Münih 1-2

Kopenhag – Manchester United 4-3

Avrupa basını 'Cehennem'in günahkarı olarak Onana'yı seçti!Avrupa basını ‘Cehennem’in günahkarı olarak Onana’yı seçti!

12.4 milyon euro’luk maç

Galatasaray’ın 12 Aralık’ta Kopenhag’la yapacağı karşılaşma, 12,4 milyon euro’luk değere sahip. Sarı-kırmızlı ekip, adını bir üst tura yazdırabilmesi için rakibiyle deplasmanda yapacağı müsabakayı mutlak kazanmak zorunda. Cim-bom, bu kritik müsabakada üç puanı alırsa öncellikle 2,8 milyon euro’luk galibiyet priminin sahibi olacak. Galatasaray ayrıca bu galibiyetle son 16 turu vizesi alacağı için 9,6 milyon euro daha kazanacak. Galatasaray’ın, Kopenhag maçını kazanması durumunda bu sezonki UEFA geliri 43,6 milyon euro’ya ulaşacak. Bu meblağın güncel döviz kuruyla karşılığı 1,26 milyar lira. Bu bağlamda Galatasaray Danimarka’dan galibiyetle dönerse, kulübün geçen sezonki toplam gelirinin (1,96 milyar lira) yüzde 64’üne, bu sezon salt UEFA geliriyle uzanacak. Galatasaray’ın yenilgisi halinde 12,4 milyon euro, Danimarka temsilcisine gidecek. Mücadelenin beraberlikle sonuçlanması durumunda ise sarı-kırmızılı ekip 0,93 milyon Euro’yla yetinecek.

Kalede parayla saadet olmadı: Sadece Galatasaray değil, birçok takım Onana'ya duacıKalede parayla saadet olmadı: Sadece Galatasaray değil, birçok takım Onana’ya duacı

Şu ana kadar Şampiyonlar Ligi’nden 31,2 milyon euro gelir elde eden Galatasaray’ın kazanç kalemleri şöyle…

Grup aşamasına katılım payı: 15,64 milyon euro.

Katsayı geliri: 9 milyon 96 bin euro. (Yedi takımı geride bırakan sarı kırmzılılan sekiz hisseyi elinde bulunduruyor.)

Grup maçlarından elde edilen gelir: 4,66 milyon euro. (Bir galibiyet, iki beraberlik)

Beraberlik havuzu: Minimum 0,31 milyon euro. (Devler Ligi’nde berabere kalınan maçlar sonunda kesilen paylar maçların sonra ermesinin ardından galibiyet sayısına göre dağıtılıyor)

Şampiyonlar Ligi market payı: 1,5 milyon euro.​​​​​​​

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.