Alcaraz, Djokovic’i geçti kariyerinde ilki başardı: Wimbledon şampiyonu!

Dünya 1 numarası İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, üst üste 5 toplamda 8. Wimbledon şampiyonluğu için korta çıkan Novak Djokovic'i 1-6, 7-6, 6-1, 3-6 ve 6-4'lük setlerle 3-2 yendi ve zafere uzandı.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Wimbledon'da şampiyon Alcaraz.

Wimbledon’da büyük final saat 16.00’da başlayacaktı. Novak Djokovic toplamda 8, üst üste 5. kez Londra’da zafer için korta çıktı. Carlos Alcaraz ise rakibinin turnuvadaki 34 maçlık galibiyet serisine nokta koyarak kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu hedefliyordu. Aralarında 16 yaş fark olan bu iki süper yıldız mutlu son için kozlarını paylaştı.

Maça çok daha iyi başlayan taraf Novak oldu. Sırp raket, İspanyol rakibinin direncini üst üste kırdığı servislerle dağıttı. Alcaraz, fazlasıyla basit hata yaptığı seti 6-1 kaybetti. İkinci set İspanyol için adeta yeni bir beyaz sayfa gibiydi. Djokovic kendi servis oyunlarında direncini korurken Alcaraz da pes etmiyordu. Durum 6-6’ya kadar geldi. 12 tie break oyunu üst üste kazanan Djokovic için bu durum sorun değilmiş gibi görünüyordu. Öyle ki tie break oyununa servis kırarak başladı ve 3-0 öne fırladı. Ancak 20 yaşındaki Carlos’un kolay pes etmeye niyeti yoktu. Bir kere de set sayısı çeviren Alcaraz, geriden geldi ve 8-6 ile setlerde durumu eşitledi.

3. sette zihinsel açıdan daha güçlü görünen taraf Alcaraz’dı. Servis kırarak durumu 3-1’e taşıyan İspanyol, 5. oyunda bir kez daha servis kırma fırsatını eline geçirdi. Ancak bu kez o kadar kolay olmayacaktı. 13 kez 40-40 eşitlik gelen oyun, yaklaşık 27 dakika sürdü. Sonunda gülen İspanyol raket oldu ve sette durum 4-1 oldu. Alcaraz bundan sonraki iki oyunu da hanesine yazdırmayı başarıp maçı 2-1’e getirdi.

Dördüncü set Novak Djokovic’in maça tutunma setine dönüşmüştü. Mental olarak en zor anların altından kalkmasıyla ünlü raket kendisinden bekleneni yaptı ve dirençli bir şekilde sete başladı. Orta bölüme kadar dengenin sürdüğü 4. sette Nole, rakibinin servisini kırmayı başardı ve avantajı eline geçirdi. Sırp, 6-3 kazandığı setle beraber şampiyonluk maçını karar bölümüne taşımayı başardı.

Son sete daha iyi başlayan taraf Carlos Alcaraz oldu. İspanyol, henüz setin başında rakibinin servisini kırarak avantajı eline geçirdi. Novak, söz konusu oyunun ardından sinirlerine hakim olamadı ve raketini parçaladı.

Setin ilerleyen sürecinde iki oyuncu da servislerini savundular. Alcaraz, 5-4’lük üstünlükle servis oyununa başladı. Alcaraz bu oyunda rakibine şans tanımadı ve sahadan 1-6, 7-6, 6-1, 3-6 ve 6-4’lük setlerle 3-2 galip ayrılarak kariyerindeki ilk Wimbledon şampiyonluğuna uzandı. Toplamda 4 saat 42 dakika süren maçta rakibine boyun eğmeyen İspanyol, Djokovic’in üst üste 5, toplamda 8. şampiyonluğunu almasına izin vermedi. Alcaraz, 2022 Amerika Açık’tan sonra kendi adına kariyerinin ikinci grand slam şampiyonluğuna uzandı.

Maçın ardından ikincilik şildini alan Novak Djokovic, rakibi Carlos Alcaraz’ı tebrik etti. Nole “Carlos, takımını da seni de tebrik ediyorum. Seninle sadece sert zemin toprakta problemim olacağını düşünüyordum ama çimde de galiba birbirimizle uğraşacağız” diyerek rakibinin hakkını verdi.

Şampiyon Carlos Alcaraz ise rüyalarının gerçek olduğunu vurguladığı konuşmalarında 20 yaşında bir genç için bu sahnede olmanın verdiği önemden bahsetti. Alcaraz ayrıca kendisini onore eden Novak Djokovic’e takılmadan edemedi: “Novak, bana çok ilham verdin. Doğduğumdan beri kupa kazanıyorsun.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.