Alexander Djiku: Fenerbahçe kariyerim için doğru sıçrama

Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı Ganalı stoper Alexander Djiku, neden Fenerbahçe’yi tercih ettiğini anlattı ve gelecek hedeflerinden söz etti.

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Alexander Djiku'dan açıklamalar.

Beşiktaş’ta Başkan Ahmet Nur Çebi geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Alexander Djiku ve Dusan Tadic’le anlaştıklarını ancak bu transferleri Şenol Güneş’in veto ettiğini anlattı. Söz konusu iki oyuncu ezeli rakip Fenerbahçe’nin yolunu tutup sezonun en iyi başlangıç yapan oyuncularından ikisi oldu. Durum böyle olunca Beşiktaş yönetimi büyük eleştiri alırken Fenerbahçe yönetimi takdir topladı.

Bu isimlerden Ganalı stoper Alexander Djiku İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Deneyimli isim birçok takımdan teklif almasına rağmen neden Fenerbahçe’yi tercih ettiğini “Sunulan proje bizi heyecanlandırdı. Dzeko, Tadic, Fred, Livakovic gibi harika isimlerle sözleşme imzalayarak ultra rekabetçi bir takım oluşturmak istediklerini bize anlattılar.” sözleriyle anlattı.

Fenerbahçeli Crespo'ya göre şampiyonluğun formülü açıkFenerbahçeli Crespo’ya göre şampiyonluğun formülü açık

Djiku Fenerbahçe’den Avrupa’nın büyük kulüplerine transfer olan oyuncuları örnek vererek “Fenerbahçe’den geçen birçok oyuncunun daha büyük kulüplerde yer aldığını gördük. Napoli’ye imza atan Kim Min-Jae’yi, Real Madrid’e imza atan Arda Güler’i ve Sevilla’ya giden Simon Kjaer’i örnek gösterebilirim. Kariyerim için doğru bir sıçrama olacak.” sözlerini söyledi.

Fenerbahçe taraftarından övgüyle söz eden oyuncu “Açıkçası kariyerim boyunca harika atmosferlerde oynadım ancak burası gerçekten bir adım önde. Gerçekten inanılmaz bir coşku var. Bunu anlamak için deneyimlemeniz gerekir. Başta Fenerbahçe olmak üzere her yerde çok sayıda taraftar var. Türkiye’nin en çok taraftara sahip kulübü olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Eski hocasından Djiku'ya: En doğru tercihi yaptıEski hocasından Djiku’ya: En doğru tercihi yaptı

Djiku Afrika Uluslar Kupası yaklaşırken bir sakatlık yaşamasıyla ilgili “Sakatlığımla ilgili olarak süreç devam etse de Afrika Uluslar Kupası başlamadan çok önce döneceğim. Bu konuda endişelenmiyorum.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.