Alex’in sözleşmesinde kritik detay: Transfer tahtası açılmazsa fesih mümkün

Geçenlerde Antalyaspor'la iki yıllık sözleşme imzalayan Alex de Souza'nın kontratında çıkış maddesi olduğu iddia edildi. Söylentilere göre Brezilyalı teknik adam Antalyaspor'un transfer yasağı kalkmazsa kontratını tek taraflı feshedebilecek

Spor 5 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Alex'in Antalya'daki geleceği transfer şartına bağlı.

Alex de Souza’yı teknik direktör olarak takımın başına getiren Antalyaspor’da transfer yasakları can sıkmayı sürdürüyor. Geçenlerde basına yansıyan haberlere göre eski teknik direktörü Nuri Şahin’e bile borcu bulunan Akdeniz temsilcisinde geçmiş dönem borçları dolayısıyla masada duran dosyalar sorun yaratmayı sürdürüyor.

Ajansspor’un haberine göre kısa süre önce takımın başına getirilen Alex de Souza’nın da geleceği bu yasakların kaldırılmasına bağlı. İddiaya göre geçen sezonun devre arasında transfer tahtasının kapalı olması sebebiyle takviye yapamayan Antalyaspor’da Alex işini sağlama aldı. Brezilyalının kontratında transfer yasaklarının kalkmamasını halinde sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı bulunuyor. Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu, Gustavo Blanco Leschuk, Fedor Kudriashov ve Sherel Floranus’tan doğan borçlar sebebiyle FIFA’da sonuçlanmış dosyaları bulunan kırmızı-beyazlıların bu sorunu aşabilmesi için ilk etapta 1.2 milyon euro civarında bir ödeme yapması gerekiyor.

Antalyaspor’un sonuçlanan dosyaları hariç aleyhine sonuçlanması muhtemel olan iki davası da halihazırda sürüyor. Geçen sezonun devre arasında sözleşmesini tek taraflı fesih eden Luiz Adriano için yaklaşık 700 bin euroluk cezanın kesilmesi bekleniyor.  Halen Antalyaspor’un futbolcusu olan ve Kırmızı-Beyazlıları FIFA’ya şikayet eden Sagiv Jehezkel’in de 1 milyon 260 bin euroluk bir beklentisi bulunuyor.

Başkan söz vermişti

Alex’in imza töreninde söz alan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe transfer yasaklarının kalkacağı sözünü vermişti. Çalışmaların sürdüğünü belirten Boztepe “Transfer dönemi başlamadan önce transfer engelini kaldıracağız. Bu kadar transfer çalışması, transfer engelini kaldıramamak üzerine olamaz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Sözleşmelerimizi imzalayacağız, engelimizi kaldırır kaldırmaz da lisanslarını Türkiye Futbol Federasyonuna bildireceğiz” demişti.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç bu kez de Mourinho üstünden kapıştıAziz Yıldırım ve Ali Koç bu kez de Mourinho üstünden kapıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.