ALG Spor Başkanı Ali Gözcü: Yenilgi ağır geliyor, konuşuyorlar

Kadın Futbol Ligi'nde ALG Spor takımındaki Patricia Seteco'nun erkek olduğu halde oynatılması iddiası gündeme bomba gibi düştü. Kulüp başkanından iddialara yanıt geldi.

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Patricia Mingas Afonso Seteco, ALG Spor'un Beşiktaş karşısında galibiyet golünü attı.

Kadın Futbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş, geçtiğimiz hafta sonu ALG Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar karşılaşmayı 2-1 kaybettiler. Maç sonrası İstanbul kulübünün ALG Spor forması giyen Patricia Seteco ile ilgili iddiası ortalığı karıştırdı.

Beşiktaş’tan gelen açıklamada “Kamuoyunun gündemine gelen iddiaların netliğe kavuşturulması ve kadın futbolunda adil rekabet şartlarının gerçek manada sağlandığının teyidi adına Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuyu ele almasının bir gereklilik olduğunu vurgulamayı da kulüp olarak bir görev addediyoruz.” dendi. Resmi açıklama öncesinde basında çıkan haberler, Seteco’nun erkek olmasına rağmen kadın takımında oynadığı yönündeydi.

Bu iddialara yanıt, ALG Spor Kulübü Başkanı Ali Gözcü’den geldi. Gözcü “Seteco, ülkesinde ve başka takımlarda da kadın futbol takımda görev almış biri. Bu söylenenlere gülüyorum. Gerekli yerlere şikayette bulunacağız. İnsan haklarına aykırı açıklamalar. Yenilgi ağır geliyor ve böyle şeyler yapıyorlar. Başka takımlardan böyle bir şikayet gelmedi.” diye konuştu.

Beşiktaş'tan suçlama: Kadın diye erkek oynattılarBeşiktaş’tan suçlama: Kadın diye erkek oynattılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.