Ali Koç: Baskı var, tehdit var, rüşvet var… FIFA’ya gidiyoruz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç TFF'deki seçim öncesi sert açıklamalar yaptı. Süreci 'antidemokratik' olarak nitelendiren Koç seçimin kendileri açısından yok hükmünde olduğunu belirtti.

Spor 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ali Koç: Baskı, tehdit, rüşvet, vaatler… Bu seçimde her şey var.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki seçimli genel kurul için bulunduğu Ankara’da açıklama yaptı. Süreci sert bir dille eleştiren Koç “bu bir ‘seçim’ değil ‘seçin’ dir” dedi.

Bu seçimin kendileri için yok hükmünde oluğunu belirten Koç “Bir seçim falan yok. Olayları biliyorsunuz, yaşananları. Adayların sayısının çoğalmasının önüne geçildi. Bazı yöntemler, taktikler uygulandı. Bence hiç yakışmayan unsurlar. Ama en yakışmayanı bugün burada birini seçtirmek için delegelere baskı yapılmaktadır. Bugüne kadar gelen süreçte, imza toplama sürecinde ne yazık ki siyasetçi olsun, devlet olsun, bazı devlet erkanından insanlar kulüplere telkinlerde bulunmuştur” dedi. İşte Ali Koç’un söylemleri:

‘Kimseyi desteklemiyoruz, boş oy atacağız’

“Sonucu ne olursa olsun Fenerbahçe açısından bu seçim yok hükmündedir. Bizim hakkımızda ‘orayı destekliyor, burayı destekliyor’ diye haberler yapılıyor. Hiç kimseyi desteklemiyoruz. Biz demokrasiye inandığımız için bugün buradayız. Kürsüye çıktığımızda görüşlerimizi net bir şekilde ifade edeceğiz. Oyumuzu da boş kullanacağız. Türk sporu her geçen gün özgür olmaktan çok uzak bir noktaya giriyor. Kendi seçimleri adil olmayan demokratik olmayan bir kurum, Türk futbolunda adaleti nasıl sağlar.”

‘Davamızı uluslararası arenaya taşıyoruz’

“Biz Fenerbahçe olarak futbolun içinde bulunduğu durumla yegane mücadele eden kulübüz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak mücadeleye devam edeceğiz. Ancak her geçen gün içeriden çare bulmaktan uzaklaştığımızı gördüğümüz için ne yazık ki davamızı uluslararası arenaya taşıyoruz. Elimizde çok kapsamlı dosya var. Bu seçim dosyamızı zenginleştirmiştir. Burada uluslararası dört kişi var, genelde bir kişi gelir. İnşallah konuşmama kulak verirler. Böyle gitmez bu iş. Biz Türk futbolunu potansiyeline ulaştıracak, herhangi bir yapıya hizmet etmeyecek, liyakatli, cesur ve iradeli insanlarla Türk futbolunda arzuladığımız iklime ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Er ya da geç düzelecek. Bu böyle gitmeyecek. Bu sistem yıkılacak. Türk futbolundaki durum içler acısıdır. Önemli olan bir tercihen mi değiştireceğiz, mecburen mi değiştirecekler.”

‘Delegelerin iradesi gasp edilmiştir’

“Servet Bey açıklama yaptı. ‘Mevcut düzeni devam ettirmek isteyenlerin kumpası’ dedi. Tehdit dedi, şantaj dedi. Tehdit edenler kim? Bugün milletin iradesi hakim gelecek demeyi çok isterdim. Maalesef bunu diyemeyeceğiz. Delegelerin iradesi gasp edilmiştir. Türk futbolunun bize göre FETÖ’den tamamen arındırılması, bırakın tamamen arındırılması ciddi bir şekilde arındırılması bile yapılamamıştır. Bu seçime delegelerin bir de bu gözle bakması gerekmektedir. Dolayısıyla bu seçim bizim için yok hükmündedir.”

Süleyman Hurma: Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın

Seçimin adil şartlarda yapılmadığını söyleyen Hurma da “Bir takım oyun kurucular var. Nüfuzlarına güvenerek, hükümete olan yakınlıklarına güvenerek oyunu istedikleri kurup oynuyorlar. Hiçbir zaman sağlıklı ve güzel bir yapı değil. Bu tablodan utanmamız gerekir. Umut ediyorum ki, futbolun içinden gelen Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ifadeyi hiç sevmiyorum ama Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın. Tek bir şansımız kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın. Oraya iletilenler, burada yapılanlar adaleti, futbolun ruhunu temsil eden durum değil. Tüm kulüpler birbirine girdi. Herkes kutuplaştı. Biz ülkesini, vatanını seven insanlarız. Bunun olmaması gerekir. Bazı insanlar ellerindeki gücü bırakmamak, oyunu temiz oynamamak için… Geçtiğimiz sezon hiçbir ligde oyun temiz oynanmadı. Benim takımım küme düştü. Bakanlıklara, partilere giriyorum. Kapıdaki kapıcıdan, genel müdüre kadar bize ‘resmen sizi düşürdüler’ dedi. Toplum bu kanıya vardıysa bunu yapanlar orada durmamalı. Niye duruyorlar, bilmiyorum. Bunu daha önce de söylemiştim. Bu insanları burada tutan insanlar var. Zorla burada tutuluyorlar” dedi.

TFF'de Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı: Yönetim kurulu listeleri belli oldu, Büyükekşi ibra edildiTFF’de Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı: Yönetim kurulu listeleri belli oldu, Büyükekşi ibra edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.