Ali Koç ‘yıldızlar kalacak’ dedi, Aziz Yıldırım Mourinho için tarih verdi

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi yaklaşırken iki aday açıklamalarına ve projelerini duyurmaya devam ediyor. Ali Koç yıldız oyuncuları satmayacaklarını açıklarken Aziz Yıldırım'ın 60 binlik stadyum projesi kamuoyuyla paylaşıldı.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de başkan adayları vaatlerini sıralıyorlar.

Fenerbahçe Futbol Takımı Süper Lig’de sezonu ikinci sırada tamamladı. 2023-24 sezonunun bitişiyle 9 Haziran tarihindeki seçim için gün sayılmaya başladı. Taraftar derneklerini gezmeye başlayan adaylar Ali Koç ve Aziz Yıldırım vaatlerini sıralıyor. 2018’deki gibi başkanlık için çekişecek ikili birbirleri hakkındaki söylemlerle de dikkat çekiyor.

Ali Koç kendisi hakkında “150 milyon euro vereceğim demişti. Vermediyse hukuk yoluna gideceğim” diyen Aziz Yıldırım’a yanıt verdi. Koç “Sayın Aziz Yıldırım, siz çıldırdınız mı? Akli melekelerinizi mi kaybettiniz? İşi yarışa sokan sizdiniz. 100 dediniz, 150 dediniz, euro dediniz, TL dediniz. Bu işleri konuşmaktan ben utanıyorum. Topunuz gelin demiştim. Tek gelin, topunuz gelin. Ama gelin. Kaçmayın” dedi. Koç sportif direktör Mario Branco ile anlaştıklarını ve kendisinin yönetim değişmediği takdirde devam edeceğini belirtti. Transfer gündemiyle alakalı “İrfan Can, Fred, Ferdi, Osayi… Bunların hepsi olağanüstü astronomik bir rakam gelmediği takdirde takımda kalacak. Seneye daha da güçlü bir kadro kuracağız. Geçmişten aldığımız, tecrübe edindiğimiz konulardan hareketle daha iyi nokta atışları yapacağız. Önümüzdeki sezon sistemi de yeneceğiz” diye konuştu.

Koç teknik direktör konusuyla alakalı “İsmail Hoca ile mi devam edeceğiz yoksa yabancı hoca ile mi, şunun garantisini verebilirim Cuma günü seçime girerken hocamızın kim olduğunu net bir şekilde bileceksiniz” derken stadyum akustiğiyle alakalı “Yeni sezonda stattaki ses ve akustik işini çözeceğiz. Panellerin bir kısmının açılıp kapanır olması sağlanacak” dedi. Başkan öte yandan basında çıkan Karim Benzema iddialarını yalanladı.

Fenerbahçe'de iki adayın vaat yarışı: Koç'tan transfer, Yıldırım'dan Mourinho sözüFenerbahçe’de iki adayın vaat yarışı: Koç’tan transfer, Yıldırım’dan Mourinho sözü

‘Ankara’ya benim için Fetöcü demiş’

Koç’un geçtiğimiz günlerde “2013’ten sonra sayın başkanın örgüt lideri hakkında çelişkili açıklamaları var” söylemi olay olmuştu. Koç bu sözlere “Ben ‘Fetöcü’ falan demedim ama onun dava arkadaşlarım dediklerinin çoğu, 3 Temmuz’da ortalıkta yoktu. Ama o bana ‘FETÖ projesi, Amerikan projesi’ diyor. Ankara’ya bile benim için ‘Fetöcü’ demiş” diyerek açıklık getirdi ve yeni bir tartışma konusu başlattı.

Yıldırım’ın projesi yayınlandı

Aziz Yıldırım tarafındansa 60 bin kişilik stadyum projesi görücüye çıktı. 1998’de başkan olduktan sonra Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun inşaatını gerçekleştiren Yıldırım yeni dönem için de benzer bir vaat yaptı. Stadyumun akustiğiyle alakalı çalışma yürüteceklerini açıklayan başkan adayı kale arkası koltuklarını daha etkileyici ve rakipler için zorlayıcı bir atmosfer oluşturması için kaldıracaklarını, yeni kapasitenin 60 bin kişi olacağını belirtti. Aziz Yıldırım’ın bahsettiği stadyum projesiyle alakalı görseller paylaşıldı.

‘Üç yıllığına hocamız Mourinho’

Yıldırım ayrıca Ankara’da konuştu. Başkan adayı “Sayın başkan, ‘Ben olduğum müddetçe Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar’ dedi. Bunu söyledikten sonra Fenerbahçe’yi ne kadar severseniz sevin ayrılmanız gerekirdi. Çünkü Fenerbahçe’ye zarar vereceksiniz. Fenerbahçe, siyaset üstüdür. Sadece Kadıköy’ün değil, Türkiye’nin takımıdır. Devleti ve hükümeti ayırmamız lazım. Mücadele edeceksek devletle değil, hükümetle etmeliyiz. Onlar da gelip geçicidir. 2011’de bize yapılan kumpas için manevi kayıplarımızı kimse geri veremez ama maddi kayıplarımızı devlet bize vermeye mecburdur. Önümüzdeki hafta Jose Mourinho’yu İstanbul’a getireceğim.” dedi. Mourinho’nun gelmemesi durumunda Aykut Kocaman’la çalışmak isteyip istemeyeceği sorusunaysa “Jose Mourinho imzayı attı, gelmeme durumu yok. Biz üç yıllığına geliyoruz, üç yıllığına hocamız da Mourinho’dur.” yanıtını verdi.

Yıldırım stadyum projesi hakkında “Stadyumu büyüteceğiz. Bu stadyum böyle olacak, 60 bin kapasite olacak. Kale arkaları 5’er bin kapasite artışına gidecek. Çatı 3 metre havaya kaldırılacak. Proje bu, inşallah 2 yıl içinde de tamamen bitireceğiz ama yapılırken maçlar oynanmaya devam edecek.” dedi.

‘Parayı hibe et’

Ali Koç’un yeni yönetim kurulunu tanıttığı basın toplantısında söylediği “Fenerbahçe’nin bana borcu yoktur” lafına da Yıldırım’dan yanıt geldi. Yıldırım “Ali Koç diyor ki; ‘Benim Fenerbahçe’den alacağım yok’. Elimdeki kitapçıkta, açıklanan dosyada Ali Koç’un 1.5 milyar alacağı gözüküyor. Öyle ‘Alacağım yok’ demek falanı geçin. O zaman hibe edin o parayı!” dedi.

Fenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulunduFenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.