Ali Koç’a saldıran Fatih Özkan 10 suçtan sabıkalı çıktı

Göztepe-Fenerbahçe maçında akreditasyon kartıyla saha içinde bulunan ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a saldıran Fatih Özkan’ın daha önce birçok suça karıştığı öğrenildi.

Spor 19 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
TFF tarafından akreditasyon kartı verilen Özkan, Ali Koç'a arkadan saldırmıştı.

Süper Lig’in 2. haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç’u iterek düşmesine sebep olan Fatih Özkan hakkında geçmişte birçok suçlama yapıldığı ortaya çıktı. Göztepe Fenerbahçe maçının devre arasında sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koç stadyumun içinden taraftarlarının bulunduğu bölüme gitti. Emniyet yetkilileri ile görüşen Koç ikinci yarı başladıktan sonra yerine dönerken Göztepe’nin akreditasyon verdiği Fatih Özkan’ın saldırısına uğradı.

Ali Koç’a saldırdıktan sonra polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırılan Özkan kıyafet değiştirdikten sonra maçı izlemeye devam etti. Özkan’ın gözaltına alınmadığı aracına binerken görüntülenince ortaya çıktı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un suç duyurusunda bulunduğu Özkan ertesi gün gözaltına alındı. İfadesinde “Ali Koç’u saha dışına çıkartmak istedim. Yerler ıslaktı. Hızımı ayarlayamadım. İstemeden, sert ittim. Yaralama kastım yoktu” diyen Özkan, çıkarıldığı mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı.

Sözcü gazetesinin haberine göre Göztepeli İş İnsanları Derneği üyesi ve yöneticisi olan Özkan’ın başta tehdit, hakaret, yaralama, kaçakcılık olmak üzere 10 adet suç kaydı bulunuyor. Özkan’ın daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımlarında başta Fenerbahçe olmak üzere İstanbul kulüpleriyle ilgili ‘nefret’ içeren ifadeler kullandığı görüldü.

Kulüpler Birliği İzmir'de yaşananları kınadı: Galatasaray 'Tesadüf değil' dedi, Fenerbahçe cevap verdiKulüpler Birliği İzmir’de yaşananları kınadı: Galatasaray ‘Tesadüf değil’ dedi, Fenerbahçe cevap verdi

Fenerbahçe’den konuyla ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama:

Futbol Takımımızın Göztepe ile deplasmanda oynadığı müsabaka esnasında Başkanımız Ali Y. Koç’a arkadan fiili saldırıda bulunan futbol teröristi Fatih Özkan isimli şahsın, suç makinesi olduğuna yönelik bugün bazı basın ve yayın organlarında yer alan iddialar ciddiyetle ele alınmalıdır.

Tüm bu iddialar neticesinde yetkililere soruyoruz:

1-) Bu karanlık kişinin suç dosyasının bu kadar kabarık olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur?

2-) İddiaların doğru olması durumunda, böyle bir şahsın Göztepe SK tarafından akredite edilerek maç esnasında saha kenarında olması nasıl izah edilebilir?

3-) Bir kulüp başkanının müsabaka esnasında saha kenarına inip inemeyeceği malum medya ve kamuoyunca sorgulanırken, suç dosyasının kabarık olduğu iddia edilen bu şahsın saha kenarındaki durumunun sorgulanmaması son derece manidar değil midir?

4-) Hain ve korkakça saldırının ardından yakalandıktan sonra söz konusu şahıs hakkında neden hiçbir işlem yapılmamış, bu kişi maçın kalan bölümünü nasıl seyredebilmiş ve kolluk görevlileri ile tokalaşarak elini kolunu sallayarak nasıl stadyumdan ayrılabilmiştir?

5-) Bu akıl tutulmasının, hukuk bilmezliğin ve kanun tanımazlığın cüretkarlığı nereden gelmektedir?

Yukarıdaki soruların tüm ilgililer ve yetkililerce cevaplanmasını bekliyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.