Alman basını Millilerin zaferini böyle yazdı: Deplasman gibi…

Türkiye, hazırlık maçında Almanya’yı 3-2 mağlup etti. Berlin Olimpiyat Stadyumu’ndaki tarihi maç sonrası Alman basını Türk futbol severlerin tribündeki hakimiyetine ve karşılaşmanın Nagelsmann yönetiminde alınan ilk mağlubiyete oluşuna geniş yer verd

Spor 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Alman basını millilerin zaferine geniş yer verdi.

Türkiye, 1951’den sonra ilk kez Almanya’yı deplasmanda yendi. Turgay Şeren’in Berlin Panteri lakabını kazandığı günden sonra alınan bu galibiyet EURO 2024 için de motive edici bir prova oldu. Türkiye için ne kadar şaşaalı bir galibiyetse Almanya için de o kadar büyük bir hayal kırıklığıydı. Hansi Flick döneminin sona ermesinin ardından Avrupa Şampiyonası’na Nagelsmann’la hazırlanan Almanlar, genç teknik direktör yönetiminde ilk mağlubiyetlerini yaşadılar.

5. dakikada Kai Havertz’in golüyle öne geçtikten sonra Ferdi Kadıoğlu ve Kenan Yıldız’ın golleriyle geri düşen Almanlar Niclas Füllkrug’la beraberliği yakaladı ancak Yusuf Sarı penaltıdan Türkiye’yi galibiyete taşıdı. Alman basını da bu mağlubiyete geniş yer ayırdı.

Berlin'de 'Yıldız'lı bir geceBerlin’de ‘Yıldız’lı bir gece

Ünlü Bild gazetesi “Berlin’de hayal kırıklığı gecesi” manşetiyle okurlarını karşılarken “Atmosfer deplasman maçı gibiydi. Bir sonraki yaza kadar yapılacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı. Bir diğer ünlü basın kuruluşu Kicker “Teknik direktör Julian Nagelsmann yönetimindeki üçüncü maçta ilk yenilgi yaşandı. Türkiye karşısında ilk yarıda liderliğini koruyamayan Almanya Milli Takımı, 2-2’lik beraberliği ikinci yarıda devam ettiremedi. Sonunda rakip lehine VAR’dan penaltı kararı verildi.” değerlendirmesini yaptı.

İşte Bild’in o manşeti.

Der Spiegel ise tribünlerdeki Türk taraftar yoğunluğuna dikkat çekerek “Alman Milli Futbol Takımı Türkiye ile hazırlık maçını kaybetti. Berlin Olimpiyat Stadı’nda çok sayıda konuk taraftar tribündeydi ve Almanya Milli Takımı’nı ıslıklıyordu.” dedi. Sportschau da Nagelsmann’ın ilk mağlubiyetine vurgu yaptı.

Sky Sport ise Nagelsmann’ın bazı oyuncularla alakalı hayal kırıklığına uğradığını belirterek ilk yenilgiye dikkat çekti. Focus “Savunma özellikle hayal kırıklığı yaratıyor ancak hücum da tekliyor” derken Frankfurter Allgemeine “Alman Milli Futbol Takımı kararlılıkla oynuyor ancak savunmada her zaman iyi organize olamıyor. Türk futbolcular bundan yararlandı. Julian Nagelsmann’ın önünde yapılacak çok iş var” değerlendirmesinde bulundu. İngiliz basınındaysa Arsenal’ın yıldızı Kai Havertz’in sol bekte görev alması geniş yer buldu.

Genç Türkler Berlin'i fethetti, Türkiye Almanya'yı 3-2 yendiGenç Türkler Berlin’i fethetti, Türkiye Almanya’yı 3-2 yendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.