Alman futbolunda heyecan başlıyor

Bundesliga'da 34 haftalık uzun maraton bu akşam oynanacak Werder Bremen-Bayern Münih maçıyla başlayacak. Son şampiyon Münih, üst üste 12. şampiyonluğunu elden etmek için mücadele edecek.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bundesliga'da perde açılıyor.

Avrupa futbolunun marka liglerinden biri olan Bundesliga’da heyecan bu akşam başlayacak. Son 11 sezonun tamamında şampiyonluğa ulaşan Bayern Münih, 61. sezonun açılışını Werder Bremen’le karşılaşacağı mücadeleyle yapacak. Maç 21.30’da başlayacak ve Weser Stadı’nda oynanacak.

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftada ezeli rakibi Bayern Münih’e kaybeden Borussia Dortmund ise açılışı 19 Ağustos Cumartesi akşamı 19.30’da Köln’ü ağırlayarak yapacak. İddialı ekiplerden RB Leipzig ve Bayer Leverkusen’in karşı karşıya geleceği mücadele aynı gün saat 16.30’da oynanacak.

Bundesliga’da perde açılıyor.

Bayern ve Dortmund yazın hareketli takımları oldu

Son 5 sezonun 4’ünde ikinci sırayı alan Borussia Dortmund, Bayern’in 11 senelik hegemonyasına son vermek adına mücadele edecek. Bayern ise yaz transfer döneminde yaptığı hamlelerle bu hegemonyaya devam etmek istiyor. Münih ekibi 50 milyon Euro karşılığında Napoli’den bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Kim Min-jae’yi transfer etti. Son olarak 100 milyon Euro karşılığında Tottenham’dan Harry Kane’i alan Bayern böylelikle geçen yaz kaybettiği Robert Lewandowski’nin de yerini doldurmuş oldu.

Borussia Dortmund ise 103 milyon Euro karşılığında İngiliz orta saha Jude Bellingham’ı İspanyol devi Real Madrid’e yolladı. Dortmund orta sahaya Marcel Sabitzer eklemesini yaptı.

Leipzig’den büyük satışlar

Yaza gönderdikleri oyuncularla damgasını vuran ekip RB Leipzig oldu. Josko Gvardiol 90 milyon Euro karşılığında Manchester City’ye, Christopher Nkunku 60 milyon Euro karşılığında Chelsea’ye, Dominik Szoboszlai ise 70 milyon Euro karşılığında Liverpool’a gitti. Leipzig kadrosuna Lois Openda  Castello Lukeba, Benjamin Sesko, Christoph Baumgartner, Nicolas Seiwald, Xavi Simons ve Fabio Carvalho gibi isimleri ekledi.

Xavi: Eğer ligimiz buysa, utanç verici!Xavi: Eğer ligimiz buysa, utanç verici!

Türkler sahne almaya devam edecek

Milli futbolculardan Ozan Kabak, Fenerbahçe’den transfer edilen Attila Szalai ile birlikte Hoffenheim’da boy gösterecek. Salih Özcan Borussia Dortmund’da kariyerini sürdürecek. Türk asıllı Alman milli oyuncu Emre Can ise Dortmund’un kaptanlarından biri olacak.

Bundesliga tarihinde en fazla şampiyon olan takım 32 kezle Bayern Münih. Bayern yeni sezona Transfermarkt verilerine göre 981.2 milyon Euro ile en fazla kadro değerine sahip takım olarak giriyor. Bayern’i Dortmund 461.1 milyonla takip ederken Bayer Leverkusen 429.5 milyon, Leipzig 406.9 milyon Euro kadro değerine sahip.

En yükskek kapasiteye sahip stadyum 81 bin 365 kişiyle Borussia Dortmund’a ait. Sarı Duvar’ı takip eden Bayern Münih, 75 bin 24 kişilik Allian Arena’ya ikinci sırada.  Borussia-Park 54 bin 22, Eintracht Frankfurt’un stadı Deutsche Bank Park, 51 bin 500, Köln’ün RheinEnergie Stadı ise 50 bin kişilik kapasiteyle Bundesliga’nın en büyük statları arasında.

'Süper' Manchester City... Kupa bırakmadılar‘Süper’ Manchester City… Kupa bırakmadılar

İşte 18 takımın mücadele edeceği, ilk 4’ün Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidip son 2’nin direkt küme düşeceği; 16. sıradaki takımın Bundesliga 2 üçüncüsüyle ligde kalmak için mücadele edeceği Almanya 1. Futbol Ligi’nde ilk hafta programı:

Bugün

21.30 Werder Bremen-Bayern Münih

19 Ağustos Cumartesi:

16.30 Augsburg-Borussia Mönchengladbach

16.30 Bayer Leverkusen-Leipzig

16.30 Hoffenheim-Freiburg

16.30 Stuttgart-Bochum

16.30 Wolfsburg-Heidenheim

19.30 Borussia Dortmund-Köln

20 Ağustos Pazar:

16.30 Union Berlin-Mainz 05

18.30 Eintracht Frankfurt-Darmstadt 98

Ligue 1’de gollü güne Clermont’un stadyum inşaatı damga vurduLigue 1’de gollü güne Clermont’un stadyum inşaatı damga vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.