Haaland… Haaland… Haaland! Bayern Münih kabusu da bitti

Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesi ilk maçında Manchester City, Bayern Münih’i 3-0’la devirdi. Ev sahibi ekipte Erling Haaland, takımının 3. golüne imza attı. Haaland, kariyerindeki ilk Bayern galibiyetini elde etti.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Haaland'ın Bayern kabusu son buldu

Erling Haaland, önünde hiçbir takımın duramadığı bir tank gibi önüne geleni eziyor. Fakat Haaland’ın kariyerinde karşı koyamadığı ve karşısında sürekli yenildiği tek takım Bayern Münih’ti. Münih ekibi, son yıllarda Borussia Dortmund’a karşı kurduğu dominasyondan en fazla nasibini alan yıldızlardan biri Erling Haaland’dı.

Haaland, salı akşamı oynanan maç öncesi çıktığı yedi Bayern maçının tamamından hüsranla ayrılmıştı. 5 kez Bundesliga, 2 kez de Süper Kupa’da Münih karşısına çıkan Haaland, Borussia Dortmund formasıyla Bayern’e karşı beraberlik dahi alamadı. 7 maçın tamamını kaybeden Borussia Dortmund için bu maçlar, iki kupaya ve belki de lig mücadelesindeki kırılmalara yol açtı. Özetle Bayern Münih, Haaland adına bir nevi kabus niteliği taşıyordu.

Titanların mücadelesinde Manchester City, Bayern Münih'i ezdiTitanların mücadelesinde Manchester City, Bayern Münih’i ezdi

Zira Haaland, yalnızca bu sezon değil, Borussia Dortmund forması giydiği 2.5 sezonluk süreçte de gollerine devam ediyordu ancak kazanabileceği kupaların önünde kıpkırmızı büyük bir engel vardı.

Kabus bitti

Şampiyonlar Ligi çeyrek finali kura çekimi sonucunda Bayern Münih ve Manchester City’nin birbiriyle eşleşmesi, erken final olarak nitelendirilmişti. Kalan takımlardan isim bakımından Real Madrid, form bakımından da Napoli bu iki takıma rakip olarak gösterildi. En azından kağıt üstünde yapılan bu yorumlar sonucunda en merak edilen eşleşme buydu.

Eşleşme Manchester City’nin baskın performansı sonrası gelen farklı galibiyetiyle başladı ve İngiliz ekibi büyük bir avantajı cebine koydu. Bayern cephesinde bilhassa eski Bayern’li Leroy Sane’nin çabaları karşılıksız kaldı. Alman oyuncu pek çok kez yokladığı City filelerini bir türlü sarsamadı. City, 27’de Rodri’nin enfes golüyle öne geçti. 70’e kadar nispeten dengede giden oyun, önce Bernardo Silva ardından 76’da Haaland’ın golleriyle City tarafına seyretti.

Bayern’in çiçeği burnunda teknik direktörü Thomas Tuchel, maç öncesi açıklamalarında Haaland hakkında gelen soruya Johan Cruyff’ten örnek vererek cevap vermişti. Alman çalıştırıcı “Johan Cruyff, asla durdurulamayacak forvetleri markaja almayarak durdurduklarını söylemişti. Haaland için özel bir önlem almayacağız” demişti. Ancak Tuchel’in atladığı şey, City’nin başında Cruyff okulundan çıkan en başarılı öğrenci Pep Guardiola vardı. Söz konusu Haaland da Bayern karşısına artık Dortmund formasıyla değil Pep’in öğrencisi olarak City formasıyla çıkmıştı. Bayern, Haaland’ı durduramadı ve başarılı oyuncu maçı 1 gol ve 1 asistle tamamlayarak eşleşmenin ilk ayağına damga vurmayı başardı.

Dele Alli masasında yok yok! Nitrat oksit, tekila, şarapDele Alli masasında yok yok! Nitrat oksit, tekila, şarap

Bayern Münih karşısında bu sezonki toplam gol sayısını 45’e çıkaran Norveçli, bu alanda Premier Lig kapsamında rekor kırdı. Bugüne kadar hiçbir Premier Lig oyuncusu bir sezon içinde bu sayıya ulaşamamıştı. Ayrıca Haaland, Avrupa’da 2022-23 sezonunda toplam 50 gole etki eden ilk futbolcu oldu. Bayern’e karşı çıktığı 8. maçta 6. golünü atan Haaland, ilk galibiyetine ulaştı. Öte yandan Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasında 12. mağlubiyetini aldı. Bayern bu alanda olumsuz bir rekor kırdı. Bayern’in yaşadığı olumsuzluklardan biri de ilk yarıda hiç isabetli şut çekememeleri oldu. Bayern, son 7 sezonda 5. kez bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında isabetli şut çekemedi.

City, Bayern’i 3 golle geçti avantajı kaptı

City ve Pep’le beraber Haaland, Bayern Münih kabusuna son verirken, Manchester’ın Mavi yakası yıllardır peşinden koştuğu Şampiyonlar Ligi hedefine emin adımlarla ilerledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.