Almanya U21 oyuncularına ırkçı saldırı!

Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda oynanan ve 1-1 biten İsrail – Almanya maçının ardından Alman Milli Takımı için ter döken futbolcular Youssoufa Moukoko ve Jessic Ngankam ırkçı saldırıya uğradılar.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Almanya'da siyahi oyunculara sosyal medya üzerinden ırkçılık.

21 Yaş Altı Almanya Milli Takımının yıldız adayları Youssoufa Moukoko ve Jessic Ngankam, Gürcistan’ın Kutaisi şehrinde İsrail’le oynana U21 Avrupa Futbol Şampiyonası maçının ardından sosyal medyadan girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremedikleri gerekçesiyle ırkçı saldırıya uğradılar.

Maçın ardından konuşan Moukoko “Kazanırsak hepimiz Almanız. Kaybedersek ‘maymun’ yorumları geliyor. Jessic’e geldi, bana da geldi. Böyle şeylerin futbolda yeri yok” diyerek duruma tepki gösterdi. Jessic Ngankam, maçın 80. dakikasında penaltı vuruşundan yararlanamadı ve bu an belki de maçın kırılma noktası oldu.

Avrupa Oyunları’nın açılışı yapıldıAvrupa Oyunları’nın açılışı yapıldı

Borussia Dortmund forması giyen Moukoko bu yapılanlara artık bir tepki verilmesi gerektiğini savundu. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser yapılan saldırıları Twitter üzerinden “insanlık dışı ve iğrenç” olarak tanımladı.

Turnuvanın ilk maçında İsrail’le 1-1 berabere kalan Almanya ikinci maçında 25 Haziran Pazar günü Çek Cumhuriyeti, gruptaki son maçında ise 28 Haziran Çarşamba günü güçlü rakibi İngiltere ile karşılaşacak.

Futbolda yaz tatili yok! Avrupa'nın yıldızları sahne alıyorFutbolda yaz tatili yok! Avrupa’nın yıldızları sahne alıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.