Alperen Şengün tarih yazıyor ama Houston Rockets kaybediyor

NBA'de Houston Rockets, Boston Celtics'e 116-107 yenilirken milli basketbolcu Alperen Şengün kariyerinin üçüncü tripple-double'ını yaptı. 25 Temmuz 2002 doğumlu oyuncu NBA tarihine geçti.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Boston Celtics savunması Alperen Şengün'ü durduramadı.

NBA’de Alperen Şengün fırtınası sürüyor. Houston Rockets ve Boston Celtics’i karşı karşıya getiren maç milli bastebolcunun etkili performansına sahne oldu. Celtics’in Rockets’ı 116-107 mağlup ettiği karşılaşmada 24 sayı 12 ribaunt ve 10 asistle oynayan Alperen NBA kariyerindeki üçüncü triple-double’ına ulaştı.

Şengün bu istatistiğiyle Alvan Adams’tan (beş kez) sonra 21 yaş ve altı pivotlardan en çok triple-double yapan ikinci oyuncu oldu. Basketbolcu ayrıca Chris Paul ve Antoine Walker gibi NBA yıldızlarını geride bıraktı. Üç sefer tripple double yapan Lamar Odom’u ise yakaladı. Alperen Şengün sezon bitmeden iki kez daha triple-double yapabilirse 21 yaşından önce bunu beş kez gerçekleştiren Alvan Adams ve Lebron James’i yakalayacak. Şengün lig tarihinin üç istatistikte çift haneye ulaşan en genç pivotu unvanını elinde bulunduruyor.

NBA All-Star oylamasında Batı Konferansı uzunları arasında altıncı sırada bulunan Alperen Şengün’ün ismi ‘yılın en çok gelişim gösteren oyuncusu ödülü için geçiyor. Milli basketbolcu geçen sezon 15 olan sayı ortalamasını 22’ye yükseltmiş durumda.

All-Star oylamasında üçüncü sonuçlar geldi: Alperen, Kawhi'la farkı indirdiAll-Star oylamasında üçüncü sonuçlar geldi: Alperen, Kawhi’la farkı indirdi

Houston Rockets ligdeki 42. maçında 22. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Rockets bir sonraki maçında Portland Trail Blazers‘ı konuk edecek. Ligdeki 43. maçında 33. galibiyetini elde eden Boston Celtics ise Dallas Mavericks ile kozlarını paylaşacak.

NBA’de dün gece alınan sonuçlar şöyle…

Los Angeles Clippers-Brooklyn Nets: 125-114

Washington Wizards-Denver Nuggets: 104-113

Orlando Magic-Miami Heat: 105-87

Phoenix Suns-Indiana Pacers: 117-110

Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers: 134-110

NBA devlerinin koçunu Galatasaray'daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardıNBA devlerinin koçunu Galatasaray’daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.