Alperen Şengün üzüldü, Hakan Çalhanoğlu’ndan kötü haber geldi

NBA'de Türkiye'yi temsil eden Alperen Şengün, Ömer Faruk Yurtseven, Cedi Osman'dan Inter'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu'na; Premier Lig'den voleybola haber turu...

Spor 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

Spor dünyasında pazartesi günü yaşananlar…  İtalya Serie A ekibi Inter’de forma giyen 30 yaşındaki milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu sakatlandı. Ağrısı sebebiyle 25 Şubat Pazar günü oynanan Lecce – Inter karşılaşmasında forma giyemeyen Hakan Çalhanoğlu mücadeleyi yedek kulübesinde tamamlamıştı. Inter’den yapılan açıklamaya göre Çalhanoğlu’nun sağ uyluğunda hafif kas gerilmesi tespit edildi. 30 yaşındaki orta sahanın durumunun önümüzdeki günlerde yeniden değerlendirileceği belirtildi. Hakan Çalhanoğlu bu sezon Inter formasıyla 30 maçta 11 gol atarken üç asist yaptı.

Kupa Voley’de adresler belli

Voleyboldaki Türkiye Kupası heyecanının adresleri belli oldu. Buna göre Kadınlar Kupa Voley Finalleri 23-24 Mart’ta Ankara’da; Erkekler Kupa Voley Finalleri 26-27 Mart’ta Bursa’da oynanacak. Kadınlarda Fenerbahçe – Türk Hava Yolları, Eczacıbaşı – VakıfBank yarı finalleri oynanacak. Erkeklerdeyse Ziraat Bankkart – Arkas ile Halkbank – Fenerbahçe karşılaşmaları sonucu finale çıkan takımlar belli olacak.

Alperen Şengün Houston’a yetmedi

NBA’de milli basketbolcu Alperen Şengün’ün 19 sayı ve 12 ribauntla double-double yaptığı maçta Houston Rockets sahasında Oklahoma City Thunder’a 123-110 mağlup oldu. Sezonun 40. galibiyetini alan Thunder’da Shai Gilgeous-Alexander 36 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Chet Holmgren 29, Jalen Williams 22 sayılık katkı verdi. Rockets’ta Jabari Smith Jr. 20 sayı, 17 ribaunt ve 4 asist, Fred VanVleet ise 20 sayı, 3 ribaunt ve 3 asistle oynadı. Ömer Faruk Yurtseven’in takımı Utah Jazz, Cedi Osman’ın forma giydiği San Antonio Spurs’ü 128-109 yendi. Her iki milli basketbolcu da maçta üç sayı ve bir ribauntluk performans sergiledi.

NBA’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks: 98-119

Phoenix Suns-Los Angeles Lakers: 123-113

Indiana Pacers-Dallas Mavericks: 133-111

Washington Wizards-Cleveland Cavaliers: 105-114

Golden State Warriors-Denver Nuggets: 103-119

Atlanta Hawks-Orlando Magic: 109-92

New Orleans Pelicans-Chicago Bulls: 106-114

Portland Trail Blazers-Charlotte Hornets: 80-93

Los Angeles Clippers-Sacramento Kings 107-123

Domantas Sabonis 20. triple-double ile tarihe geçti

Sacramento Kings, deplasmanda Los Angeles Clippers’ı 123-107 mağlup ederek bu sezonki 33. galibiyetine ulaştı. Kings’te De’Aaron Fox 33 sayı, 6 ribaunt ve 7 asistle oynarken, Domantas Sabonis de 17 sayı, 15 ribaunt ve 12 asistle triple-double yaptı. Sabonis, NBA tarihinde Oscar Robertson, Russell Westbrook, Wilt Chamberlain, Nikola Jokic ve James Harden’ın ardından bir sezonda 20 veya daha fazla triple-double yapan altıncı oyuncu oldu. Clippers’ta Norman Powell’ın 21 sayı, 2 ribaunt ve 2 asist, Kawhi Leonard ve James Harden’ın ise 20’şer sayılık katkıları yenilgiyi önleyemedi.

PTT’den kritik galibiyet

Sultanlar Ligi’nin 22. haftasında PTT konuk ettiği Çukurova Belediyespor’u 3-1 yendi. 112 dakika süren maçta setler 23-25, 25-23, 25-19 ve 25-21 bitti. Bu sonuçla PTT puanını 19 yaptı ve küme düşme bölgesinin üstüne çıktı. Çukurova Belediyespor ise 24 puanda.

UEFA’dan Atilla Karaoğlan’a görev

Atilla Karaoğlan UEFA’dan görev aldı.

FIFA kokartlı hakem Atilla Karaoğlan UEFA Gençlik Ligi’nde Almanya’nın Mainz ve İngiltere’nin Manchester City takımları arasında oynanacak son 16 turu maçını yönetecek. Almanya’nın Mainz kentindeki Bruchweg Stadı’nda TSİ 18.00’de başlayacak müsabakada Atilla Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Almanya Futbol Federasyonundan Patrick Schwengers olacak.

Everton’ın cezasına indirim

Premier Lig, senelik 105 milyon sterlin zarar etme sınırını aştığı için 10 puan silme cezası verdiği Everton’ın bu cezasında indirime gitti. Yapılan indirim sonucu Everton’a 4 puan eklendi. Takım böylece 25 puana yükselerek iki sıra yükseldi. Notthingham Forest ve Brentford’ı geride bırakan takım 25 puanla 15. sıraya geldi ve düşme hattından uzaklaştı.

Barça Rubio ile imzaladı

Bir süredir Barcelona ile idmanlara çıkan Ricky Rubio kendisini eski kulübüne bağlayan sözleşmeye resmi imzayı attı. Rubio geçen sezon uzun süreli sakatlık yaşamıştı. İyileştikten sonra basketbola ara verdiğini açıklayan Rubio mental sorunlar yaşadığı için bu kararı aldığını belirtmişti. Deneyimli gard Barcelona’nın başarısı için ter dökecek.

Messi 'siftah' dedi, Inter Miami puanı kurtardıMessi ‘siftah’ dedi, Inter Miami puanı kurtardı

TFF 1. Lig’de hafta sessiz kapandı

Haftanın kapanış müsabakasında Astor Enerji Şanlıurfaspor ile Tuzlaspor 0-0 berabere kaldı. Düşme hattını yakından ilgilendiren mücadelede iki takım da 23 puana yükseldi ve iki takım da Adanaspor’u geride bırakarak 14 ve 15. sıraya yerleşti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.