Alperen Şengün yıldızlaşıyor, 12 Dev Adam liderliği kapıyor

FIBA Olimpiyat Ön Elemesi Turnuvası’nda 12 Dev Adam, Alperen Şengün'ün harika oyunuyla Ukrayna'yı 85-72 yendi ve üçte üç yaparak yarı finale lider olarak yükseldi.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün ve Ömer Faruk Yurtseven pota altında büyük hakimiyet kurdu.

FIBA Olimpiyat Ön Elemesi Turnuvası’nda 12 Dev Adam, grupta kendisine en zor gözüken takımla Ukranya ile karşılaştı. Maçın ilk periodunda bir türlü istediği savunmayı oturtamayan Milli Takım hücümdaysa etkiliydi. Karşılaşmanın ilk 10 dakikası 25-25 sona erdi. İkinci perolatta 12 Dev Adam savunmasını oturttu ve rakibine daha az sayı şansı verdi. Devreye Türkiye 49-41 önde girdi.

12 Dev Adam komşuyu geçti yarı finale çıktı12 Dev Adam komşuyu geçti yarı finale çıktı

Üçüncü periyotta Milli Takım temposunu yükseltti. Özellikle iki uzun Alperen Şengün ve Ömer Faruk Yurtseven’in etkili oyunuyla son 10 dakikaya Türkiye 70-55 önde girdi. Maçın sonuna kadar üstünlüğünü korumayı başaran 12 Dev Adam C Grubu’nda İzlanda, Bulgaristan’dan sonra Ukranya’yı 85-72 yenerek üçte üç yaptı.

Anadolu Efes Ercan Osmani'yi açıkladıAnadolu Efes Ercan Osmani’yi açıkladı

Alpereren Şengün şov yaptı

Ukrayna galibiyetinde en büyük pay sahibi Alperen Şengün oldu. Oyuncu, 30 sayı atarken 5 ribaunt aldı. Şengün’e Ömer Faruk Yurtseven 11 sayı, 15 ribaun ile eşlik etti. Grup lideri olan ay-yıldızlılar yarı finalde D Grubu ikincisi ile karşılaşacak. Ukrayna’nın rakibi ise D Grubu birincisi olacak. Karşılaşmalar cumartesi oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.