Altay Bayındır ‘Tek isteğim oynamak’ dedi, ilk maçta hocası formayı verdi

2023 Yazı'nda Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan ve yeni takımıyla yalnızca bir maçta forma giyen Altay Bayındır oynayamamaktan isyan etti. Milli kaleci açıklamalarının ardından takımının oynadığı ilk maça 11'de çıktı.

Spor 17 Eylül 2024
Manchester United'da yedek kulübesine hapsolan Altay Bayındır isyan etti.

2023 yaz transfer döneminde Fenerbahçe’den İngiliz devi Manchester United’a 5 milyon euro bonservis ücretiyle transfer olan milli kaleci Altay Bayındır yeni takımıyla geçirdiği bir yılı aşkın sürede aradığını bulamadı. Manchester United formasıyla yalnızca bir maça çıkabilen Altay yaptığı açıklamada bu durumdan dert yandı.

Kulübün resmi yayın organlarından biri olan United Review’a röportaj veren 26 yaşındaki file bekçisi “Oynamak tabii ki çok mühim çünkü ancak bu şekilde kendinizi gösterebilmeniz mümkün. Tabii ki sıkı çalışmak ve antrenmanlarda da kendinizi göstermek bu mesleğin bir zorunluluğu ancak sadece maça çıktığınızda kendinizi herkese gösterebilirsiniz. Bu iki durum birbirinden taban tabana zıt iki farklı şey, ne demek istediğim umarım anlaşılıyordur” dedi.

Son resmi maçına A Milli Takım formasıyla EURO 2024’te Portekiz karşısında çıkan ve bu sezon şimdiye kadar kulüp takımında hiç şans bulamayan Altay sözlerine şöyle devam etti:

“Geride kalan sezon uzunca bir süre hiç forma şansı bulamadım ve sadece bir maçta oynadım. Bu benim karakterim için yeterli değil. Kişiliğim açısından yeterli olmamasına karşın hayatta böyle durumlar olabiliyor ve sadece odaklanmak gerekiyor. Çok çalışmam gerektiğinin farkındayım, bazı şeyleri ancak böyle değiştirebilirim. Her maça hazır olmak zorundasınız çünkü sezon içerisinde çok fazla sayıda maç oynuyoruz.”

‘Tek isteğim oynamak’

Forma hasretine değinen Altay “Bugüne kadar pek forma şansı bulamadım ancak antrenmanlarda çok çalışmayı hiç bırakmadım. Tek isteğim oynamak, sadece oynamak istiyorum ve bu doğrultuda adım adım ilerliyorum. Her zaman o şansın geleceği ana karşı hazır olmak adına çalışıyorum ve çok iyi biliyorum ki forma şansı geldiğinde bunu iyi değerlendirip kendimi göstereceğim. Forma şansı bulursam elimden gelenin en iyisini yapacağımdan şüphem yok” dedi.

Andre Onana’nın yedeği konumundaki Altay ‘Kırmızı Şeytanlar’ın kalesini bugüne kadar sadece bir maçta, FA Cup dördüncü tur müsabakasında Newport County’ye karşı korumuş, Teague Two takımına karşı oynanan o maçı Manchester United 4-2 kazanmıştı.

Altay’ın açıklamaları sonrası Kırmızı Şeytanlar ilk maçına Lig Kupası’nda Barnsley karşısında çıktı. Old Trafford’daki maça milli kaleci ilk 11’de başladı. League One ekibine yedi gol birden atan Manchester’da Altay kalesini gole kapatmayı başardı. 26 yaşındaki file bekçisi takımıyla sahaya çıktığı ikinci maçından 7-0’lık galibiyetle ayrıldı. Altay’ın kulübüyle Haziran 2027’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Cristiano Ronaldo'nun takımına İtalyan hoca iddiasıCristiano Ronaldo’nun takımına İtalyan hoca iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.