Carlos Tevez’den İngilizce itirafı: Savaş yüzünden…

Arjantinli eski golcü Carlos Tevez, Premier Lig’de bulunduğu süreçte İngilizce öğrenmedi ve konuşmadı. Tevez bunun nedenini yıllar sonra açıkladı: Falkland savaşı yüzünden...

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Tevez, neden İngilizce konuşmadığını yıllar sonra anlattı.

Carlos Tevez, Arjantin futbolunun Premier Lig için büyüttüğü en özel golcülerden biriydi. Oyuncu, Manchester’ın hem mavi hem kırmızı yakasıyla Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. Yıldız ismin futboluyla beraber dil bilmeme ya da İngilizce konuşmama sorunu en çok konuşulan konulardan oldu.

Tevez, söz konusu konuya açıklık getirdi. Ülkesinde DSportsRadio’ya konuşan Tevez, İngilizceyle arasına koyduğu mesafede amcasının katılmak durumunda kaldığı 1982’deki Falkland Savaşı’nın etkisi olduğunu belirtti. Carlos, “İngilizceyle kültürel bir problemim vardı. İngilizce öğrenmek istemedim, onların İspanyolca öğrenmesini istedim. River Plate’te oynayan bir amcam vardı. Ailedeki tek River taraftarıydı. Rezerv takımda oynuyordu. A takım için oynamaya başlayacakken Falkland Savaşı patlak verdi ve orduya çağrıldı. Orada sakatlandı ve alkolik oldu. Bu beni çok kötü etkiledi çünkü kendisiyle çok yakındım” dedi.

Manchester United için iki aday kaldı: Şeyh ve Sir!Manchester United için iki aday kaldı: Şeyh ve Sir!

Tevez, Premier Lig’de oynadığı yıllarda işine profesyonelce yaklaştığını belirterek, “Orada bulunduğum 7 senelik süreçte, ‘Tamam buradayım, işimi yapıyorum ama İngiliz kültürüne alışmayacağım’ diyordum. Her şeyin bir sebebi vardı. Bu hikayeyi pek çok kişi bilmez ancak şu an anlatmamda sakınca yok. Eğer benimle konuşmak istersen İspanyolca öğrenmek zorundasın, çünkü ben İngilizce öğrenmeyeceğim” dedi.

Carlos Tevez, 2006’da West Ham’a transfer olarak Premier Lig kariyerine başladı. Burada bir sezon kaldıktan sonra Manchester United’a geçen golcü, Kırmızı Şeytanlar’da iki sezon kiralık olarak forma giydikten sonra Manchester City’ye transfer oldu. 4 sezon mavi formayı giyen Tevez İngiltere’den ayrılıp Juventus’a gitti. Futbolcu, Premier Lig’de toplam 202 maçta forma giydi, 84 gol attı, 40 asist yaptı. 3 Premier Lig, 3 Community Shield, 1 FA Cup, 1 İngiltere Lig Kupası zaferi yaşayan futbolcu, 2008’de Şampiyonlar Ligi sevinci de yaşamıştı.

Liverpool Şampiyonlar Ligi aşkına Leicester'ı yedi bitirdiLiverpool Şampiyonlar Ligi aşkına Leicester’ı yedi bitirdi

İngiltere savaşta Arjantin’i yendi

Falkland Savaşı, 2 Nisan 1982’de Arjantin’in Britanya’nın hakimiyetindeki Falkland ve Güney Georgia Adalarını işgal etmesi ile başladı. Altı hafta süren savaşın ardından Arjantin teslim oldu ve işgal ettiği toprakları terk etti. Arjantin’de iktidardaki Leopoldo Galtieri rejimi savaşın ardından devrildi. Birleşik Krallık’ta ise Margaret Thatcher zaferin etkisiyle 1983 seçimlerini ezici çoğunlukla kazandı.

Sir Alex Ferguson veda ettiğinde soyunma odasında bunlar yaşanmışSir Alex Ferguson veda ettiğinde soyunma odasında bunlar yaşanmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.