Sir Alex Ferguson veda ettiğinde soyunma odasında bunlar yaşanmış

Leicester City’de Çağlar Söyüncü’nün takım arkadaşı olan, Manchester United altyapısından çıkan Jonny Evans, Sir Alex Ferguson’un ayrılışından, kendisine yaptığı etkiye ve onun kişiliğine kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jonny Evans, Sir Alex Ferguson'un ne kadar büyük bir lider olduğunu anlattı.

Günümüzde Leicester City’nin kaptanlığını yapan ve geçmişte Manchester United’la 3 şampiyonluk yaşayan Jonny Evans, Sir Alex Ferguson’un United’dan istifa ettiği gün neler hissettiklerini anlattı.Dunham Forest’ta geleneksel golf etkinliklerini gerçekleştirdikleri gün dedikodularını duyduklarını söyleyen Evans, “Sahada öylesine paslaşırken ‘Bu doğru mu?’ ya da ‘Bir şey duydun mu?’ diye birbirimize bağırıyorduk. Dedikodular dolanıyordu ve bir sonraki gün açıklamayı yaptı. Şok etkisi yarattı. Ancak bir yandan da anlayabiliyordunuz” dedi.

Ferguson 27 yıllık görevini sonlandırıyordu. Evans da buna değinerek, bu duruma kimsenin nasıl tepki vereceğini bilemediğini söylüyor. O sene ligi rahat ve erken bitirdiklerini ifade eden Evans, sezonun geri kalanını kendileri adına keyifli kılmaya çalıştıklarını belirtiyor. Ferguson, son maçında West Brom’la 5-5 berabere kalmıştı.

İngilizlerin İstanbul spekülasyonu bitmiyor, UEFA yine yalanladıİngilizlerin İstanbul spekülasyonu bitmiyor, UEFA yine yalanladı

“Manchester United’de eşsiz bir etki bıraktı”

Ferguson’la ilgili konuşan Evans, “Sir Alex’in gidişiyle alakalı yapabileceğiniz en büyük çıkarım, o gitmeden ligi rahat şekilde kazandıktan bir sezon sonra 7. sırada kaldı. Sir, kulüpte insanların düşündüğünden daha büyük etki bıraktı” diye konuştu.

Evans, birçok diğer United oyuncusu gibi Ferguson’la ilk tanışmasını şöyle anlattı:  “10 yaşımda seçmeler için United’a geldiğimi ve Alex’le tanıştığımı hatırlıyorum. Birçok adayla beraber otelde kalıyorduk ve Alex bizimle tanışmaya otele geldi. Bu, onun yaptığı işe nasıl yaklaştığını açıklıyordu. Küçükken bana verdiği emeği hatırlıyorum da o dönem bana fazlasıyla inanıyordu. Çoğu zaman birçok genç arkadaşımla beraber beni A takıma seçti. Şimdilerde bunu pek göremiyorsunuz. Bize duyduğu güven, gösterdiği inanç, sergilediği destek inanılmazdı. Tabii ki son sezonunda golleriyle bize şampiyonluk kazandıran Robin van Persie gibi kısa çalıştığı oyuncular da vardı. Fakat aralarında benim de olduğum birçok oyuncuyla yıllar içinde meydana gelen derin bir bağı vardı.”

Yıldızlar 56 yıl önce Türkiye'de böyle parladıYıldızlar 56 yıl önce Türkiye’de böyle parladı

“O golü atman için 5 yıl bekledim”

Evans, ikili United’dan ayrıldıktan sonra da Ferguson’un kendisiyle iletişimini koparmadığını aktardı ve geçtiğimiz senelerde Leicester’la FA Cup’ı kazandıktan sonra hocasının kendisine tebrik mesajı attığını belirtti. Evans, “Yıllar önce Old Trafford’da bir maçta onu arkadaşlarıyla beraber gördüm. Bir sandalye çekti ve bana aralarına katılmamı söyledi” dedi. Evans  sözlerine şöyle devam etti: “Bana ‘Bizim için attığın ilk golü hatırlıyor musun?’ dedi. Ben de ‘Evet, Wolves’a karşıydı’ dedim. O da ‘Bu golü atman için beş yıl bekledim’ diye cevap verdi. Kulüpten onca sene ayrı kalmıştı ancak zaman çizelgesine ve detaylara bu denli hakim olması inanılmazdı.”

Ferguson’un futbol bilgisi, başarıları ve kazandırdıkları olağanüstü şeyler övülüyor. Herhangi bir biyografi sitesinde hakkında kısmı onun başarılarını ortaya dökmeye yetiyor. Ancak ne kadar başarılı ve zeki bir çalıştırıcı olduğu, futbolculara ne kadar dokunmayı bilen ve onlara ne kadar değer veren bir antrenör olduğu, işte Evans’ın anlattığı anılarla daha da ortaya çıkıyor.

Ölümden döndüğü anı ilk kez anlattı! İşte Eriksen'in yeni felsefesiÖlümden döndüğü anı ilk kez anlattı! İşte Eriksen’in yeni felsefesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.