Arda Güler sahada, Real Madrid şampiyon!

Arda Güler'in ilk 11'de başladığı maçta Cadiz'i 3-1 yenen Real Madrid ligin bitimine dört hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Premier Lig'de zirvede hata yok. Bundesliga'da Bayern Münih ikinciliği tehlikeye attı. İşte Avrupa ligleri...

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Arda Güler, kariyerinin ilk lig şampiyonluğu kupasını Real Madrid formasıyla kazandı.

La Liga’nın 34. haftasında lider Real Madrid sahasında Cadiz’i konuk etti. Teknik direktör Carlo Ancelotti, son oynadıkları Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Bayern Münih maçına göre ilk 11’deki 10 futbolcusunu değiştirirken, sadece defans oyuncusu Nacho yerini korudu. Real Madrid’de en büyük yenilik yaklaşık dokuz ay süren sakatlıktan çıkan Belçikalı kaleci Thibaut Courtois’in ilk 11’de yer alması oldu.

Real Madrid’de ilk yılını geçiren ve sezonun ilk yarısında yaşadığı sakatlıkların ardından toparlanarak forma almaya başlayan milli futbolcu Arda Güler, ilk defa Santiago Bernabeu Stadı’nda taraftarının karşısına ilk 11’de sahaya çıktı. 19 yaşındaki milli futbolcu, ilk yarıda rakibine attığı çalım ve rakip ceza sahası önünde Modric’e verdiği topuk pasıyla Bernabeu’yu dolduran 72 bin 654 Real Madridli taraftardan alkış aldı. Geçen hafta ligdeki Real Sociedad maçından sonra ikinci kez ilk 11’de oynayan Arda, 66. dakikada yerini Jude Bellingham’a bıraktı. Maç sonunnda Arda Güler’in performansını değerlendiren teknik direktör Carlo Ancelotti, “Arda Güler çok genç ve sahada yapması gerekeni yaptı. Geçiş dönemini yavaş yavaş tamamlıyoruz. Gençler sürekli gelişiyor. Ben Real Madrid’e maçlar kazanmak için imza attım, genç oyunculara süre vermek için değil” dedi.

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada eflatun-beyazlılar, 51’de Brahim Diaz, 68’de Arda Güler’in yerine oyuna giren Jude Bellingham ve 90+3’te Joselu’nun golleriyle rakibini 3-0 mağlup etti. 26 puanlı Cadiz, alt lige düşme hattının olduğu 18. sırada kaldı. Madrid taraftarı, Cadiz maçının sonu nda ‘Şampiyon’ tezahüratıyla kutlamaya başladı.

Puanını 87’ye çıkartan Real Madrid, gözünü Girona-Barcelona maçına çevirdi. 73 puanlı Barcelona, Girona’ya 4-2 yenilince Real Madrid LaLiga’nın bitimine dört hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İki Katalan takımının mücadelesi çok hızlı başladı. 3’te Christensen Barcelona’yı öne geçirdi. Bu gole bir dakika sonra Girona’nın forveti Dovbyk’ten yanıt geldi. 45+1’de Lewandowski Barcelona’yı bir kez daha öne geçirdi. İlk yarı 2-1 deplasman takımının galibiyetiyle bitti.

İkinci yarıda sahada bambaşka bir Girona vardı. İkinci yarıda oyuna giren Portu karşılaşmaya damga vurdu. 65 ve 75’te iki gol atan futbolcu, 67’de Miguel Gutierrez’in ağlara gönderdiği topun asistini yaptı. 4-2’lik skorla puanını 74’e çıkaran Girona ise Barcelona’yı geçerek ikinci sıraya yükseldi ve ilk üç içinde kalmayı, dolayısıyla Şampiyonlar Ligi’ni garantiledi. Karşılaşma sonunda stadyumda Şakpiyonlar Ligi müziği çalındı.

Arsenal ve Manchester City hata yapmadı

Şampiyonluk yarışının kıyasıya sürdüğü Premier Lig’de maç fazlasıyla lider Arsenal, Bournemouth’u konuk etti. 45’te Bukayo Saka’nın penaltıdan bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Topçular, 70’de Leandro Trossard ve 90+7’de Declan Rice’ın filelere gönderdiği toplarla karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Bournemouth’ta milli futbolcu Enes Ünal 80’de oyuna dahil oldu. Bu sonuçla 83 puana ulaşan Arsenal, maç fazlasıyla zirvedeki yerini korudu.

Diğer şampiyonluk adaya Manchester City, sahasında Wolverhampton’ı 5-1 yendi. Maçta yıldızlaşan isimse Erling Haaland oldu. Norveçli futbolcu, 12, 35, 45+3 ve 54. dakikalarda ikisi penaltı olmak üzere dört kez ağları havalandırdı. 85’te Julian Alvarez, City’nin beşinci golünü atarken Wolverhampton’ın tek sayısı 53’te Hwang Hee-chan’dan geldi. Bir maç eksiği bulunan Manchester City, bu sonuçla puanını 82’ye yükselterek Arsenal’in 1 puan gerisinde ikinci sırada yer aldı. Bu sezonki 16. yenilgisini alan Wolverhampton ise 46 puanda kaldı.

Ipswich Town Premier Lig’de, Hull City’nin sezonu bitti

Championship’te son hafta maçları oynandı. Ipswich Town, konuk ettiği Huddersfield Town’u 2-0 yenerek ligi ikinci sırada bitirdi ve Premier Lig’e yükseldi. Milli futbolcu Yunus Akgün’ün formasını giydiği lider Leicester City, Championship’te 97 puanla ilk sırada, Ipswich Town ise 96 puanla ikinci sırada ligi tamamlandı. Acun Ilıcalı’nın sahipi olduğu Hull City, son maçında Plymouth’a 1-0 yenildi ve ligi 70 puanla bitirdi. Hull takımı bu sonuçla play-off fırsatını kaçırdı. Ligde üç, dört, beş ve altıncı sıraları paylaşan Leeds United, Southhampton, West Bromwitch Albion ve Norwich City, Premier Lig’e yükselen son takım olmak için play-off oynayacak.

Bayern Münih’in ikinciliği tehlikede

Bundesliga’nın 32. haftasında oynanan maçta Bayern Münih, deplasmanda Stuttgart’a 3-1 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 29’da Leonidas Stergiou, 83’te Woo-Yeong Jeong ve 90+3’te Silas atarken, Bavyera ekibinide 37’de kazanılan penaltıyı Harry Kane ağlara gönderdi. Bu galibiyetin ardından Stuttgart puanını 67’ye çıkardı. İkinci sıradaki Bayern Münih, 69 puanda kaldı.

Günün diğer mücadelesinde Borussia Dortmund, sahasında ağırladığı Augsburg’u Youssoufa Moukoko’nun iki, Donyell Malen, Marco Reus ve Felix Nmecha’nın golleriyle 5-1 mağlup etti. Ligde oynanan diğer maçlarda Wolfsburg, sahasında Darmstadt 98’i 3-0 yenerken, Werder Bremen ile Mönchengladbach 2-2 berabere kaldı.

Türk futbolunda bir skandal daha! Bu sezon üçüncü kez bir takım sahadan çekildiTürk futbolunda bir skandal daha! Bu sezon üçüncü kez bir takım sahadan çekildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.