Türk futbolunda bir skandal daha! Bu sezon üçüncü kez bir takım sahadan çekildi

TFF 2. Lig'in son haftası bir skandala sahne oldu. Serik Belediyespor, şampiyonu belirleyecek maçta Erokspor'a karşı sahaya U19 takımıyla çıktı. Zirve için Erok'la yarışan Vanspor ise durumu protesto edip Bursaspor'a karşı sahadan çekildi.

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Vanspor futbolcuları Bursaspor'a karşı 21'inci dakikada sahadan çekildi.

Gün geçmiyor ki Türk futbolu bir skandal haberiyle daha çalkalanmasın. Bu kez Türkiye Futbol Federasyonu’nun başını ağrıtacak olay 2. Lig’de yaşandı. Beyaz Grup’ta son hafta maçlarının oynandığı ve şampiyonu belirleyecek karşılaşmaların sahnelendiği günde bir sahadan çekilme olayı daha yaşandı.

2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk için son haftaya iki aday birden girdi. Lider Esenler Erokspor’un ikinci sıradaki Vanspor karşı iki puanlık avantajla girdiği haftada ilginç bir olay yaşandı. Van temsilcisinin kazanıp Erokspor’un puan kaybetmesi halinde şampiyonluğa ulaşacağı haftada Erok’un rakibi Serik Belediyespor karşılaşmaya U19 takımıyla çıktı. Bu haberi Bursa’da alan Vanspor takımı ise karşılaşmanın ilk düdüğünün geldiği anda protestoya başlayıp karşılaşmayı oynamadı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun seçim gündeminde Vanspor’un imza veren, Erokspor’un ise imza vermeyen kulüplerden olduğu biliniyor.

Vansporlu futbolcuların santra sonrası hareketsiz halde bekleyip protestoda bulunmaları esnasında Bursasporlu futbolcular kendi sahalarında top çevirdi. Aradan geçen sürenin ardından dakikalar 21’i gösterdiğinde Van ekibinin futbolcuları sahadan çekildi. Sahadan çekilme eyleminin 21’inci dakikada yapılması dikkat çekti. Bir süredir Amedspor ve Diyarbekirspor’la yaşadığı gerilimlerle gündeme gelen Bursaspor’a karşı Diyarbakır şehrinin plaka numarasına denk gelen 21’inci dakikada Vanspor’un sahadan çekilmesi Van temsilcisinin Diyarbakır’la ilgili yaşananlara desteği şeklinde yorumlandı.

Vanspor açıklamıştı: Futbolun kara günlerini sonlandırmak adına

Vanspor’un protestosu kulübün resmi kanalları tarafından “Adaletsizliğe karşı dik dur” mesajıyla paylaşıldı.

Vanspor cephesi Serik’in maça U19 takımıyla çıkmasının ardından sahadan çekilen futbolcularının santra esnasında yaptığı protestoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bununla birlikte maç öncesi yazılı bir açıklama da yayınlayan Doğu Anadolu kulübü şu ifadeleri kullandı: “Kamuoyunun da malumu olduğu üzere bugün bir sezonluk emeklerin karşılığını alınacağı gün iken maalesef futbol camiası haftalardır ciddi bir manipülasyonla karşı karşıyadır. Alınan duyumlara göre Serik Spor ve Esenler Erokspor müsabakasına Serik Spor futbolcuları katılmak ve ellerinden geleni yapmak isterken ilgili Kulüp başkanının şahsi insiyatifi ve talimatıyla Serik Spor’un müsabakaya U19 takımıyla çıkacağı haberi yayılmıştır. Bu haberlerin üzerine Kulübümüzce açıklama yapma gerekliliğimiz doğmuştur. Bu durumun şaibe yarattığı ve tüm sezonun emeklerine gölge düşürdüğü açıktır. Bu eylemle birlikte müsabaka sonucunun baştan belli edilip Esenler Erokspor’un bir üst lige çıkmasının garantiye alınmaya çalışıldığı tüm kamuoyunun da malumudur. Serik Spor tarafından böyle bir tasarrufta bulunulması halinde Kulübümüzce Türk Ceza Kanunu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilgili talimatları, Futbol Disiplin Talimatı uyarınca muhataplar hakkında her türlü yasal girişimde bulunulacağını siz değerli kamuoyunun bilgisine peşinen sunmaktayız. Bugün yaşananlar, sadece futbolun değil, aynı zamanda insanlık onurunun da çiğnendiği bir gündür. Serik Belediyespor’un kulüp başkanının takımını maça çıkarmamak için bilinçli bir şekilde yaptığı tasarruf, sadece sporun değerlerine değil, aynı zamanda insanlık onuruna da bir ihanettir. Kaldı ki, böyle bir durum tüm ligin geçerliliğine şaibe düşürecektir. Vanspor Futbol Kulübü olarak, bu tür karanlık oyunlara ve hilelere karşı her zaman dik duracağımızı ve adaletin sağlanması için mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Bizler, dürüstlüğün ve adil rekabetin her şeyin üstünde olduğuna inanıyoruz ve bu değerleri korumak için elimizden geleni yapacağız. Türk futbolu, bu tür karanlık taktiklere karşı birlik olmalı ve adaletin tecelli etmesi için gereken adımları atmaktan çekinmemelidir. Bu zorlu süreçte tüm futbol camiasını adil rekabetin ve dürüstlüğün önemini hatırlamaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu vesile ile yukarıda izah etmeye çalıştığımız ve ligin kaderini belirleyecek olan Serik Spor ve Esenler Erokspor müsabakasına u-19 takımıyla çıkılması durumunda Van Spor Futbol Kulübü olarak temiz futbolu desteklemek adına bu duruma tepki göstermek maksadıyla Bursaspor müsabakasına çıkmama kararı aldığımızı tüm spor kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

Serik Belediyespor oyuncuları Erok maçı için stada geldi ama kadroya alınmadı.

Serik’te futbolcular oynamak istedi,  yönetim izin vermedi

Bir süredir maaşlarını alamadıklarını belirten Serik Belediyespor futbolcuları, maçtan önceki hafta içinde yönetimlerini protesto etmek için sahaya çıkmayacaklarını belirtmişlerdi. Devamında oynayacakları maçın şampiyonluğu doğrudan etkileyecek bir müsabaka olması sebebiyle Vanspor cephesinden gelen açıklamalarla tartışma başka bir noktaya ilerlemişti. Karşılaşmaya saatler kala Serik’te futbolcular karar değiştirip maça çıkma kararı aldı ancak bu kez de takımın yönetimi oyuncularına rest çekti. Esame listesini alt yaş takımındaki oyunculardan oluşmuş bir şekilde yetkililere teslim eden Serik Belediyespor yönetimi A takım futbolcularının bu maçta oynama ihtimallerine kapıyı kapattı. Bunun üzerine Serik Teknik Direktörü Cem Kavçak, “Bugün şampiyonluğu doğrudan etkileyecek Esenler Erokspor maçına yönetim kurulunun U19 takımı ile maça çıkma kararı alması sebebiyle oluşacak şaibeli ortamın içerisinde adımızın bulunmasını istemediğimizden dolayı biz de teknik ekip olarak maça çıkmama kararı aldık” açıklamasını yaptı.

Serik Belediyespor Başkanı İbrahim Şahin, kendi futbolcularını ağır dille suçladı.

Başkan: Teşvik primiyle sahaya çıkmaları istenmiş

Serik Belediyespor Başkanı İbrahim Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Oyuncularına teşvik primleri verildiği duyumlarını aldıklarını iddia eden Şahin, “Bize sahaya ve maça çıkmayacağız açıklaması yapan, kampa katılmayan futbolcu kafilesi maça iki saat kala ‘Biz maça çıkacağız’ diyerek stada geliyor. Bu zamana kadar zorlu imkanlar ile kulübü ayakta tutmaya çalıştık. Bir kulüp tarafından şahsıma yapılan açıklamalar asılsız, mesnetsiz ve üzüntü vericidir. Siz kendi maçınıza odaklanacağınıza bizim maçımıza gölge düşürmeyin. Futbolcular aranıp teşvik primi gibi şeyler söylenip sahaya çıkmaları istendiği gibi duyumlar aldık. Bir edepli ve şerefli şekilde bu zamana kadar ilerledik ve bu çizgimizi bozmayız. Cuma günü içerde kalan bir prim ödemesi şahsım tarafından yapılacaktı. Oyuncular, Perşembe günü yaptıkları açıklamayla kulübü değil kendi çıkarlarını ve futbolu ayaklar altına almıştır. As takım da bizim alt yaş takımları da. Biz kime güvenirsek onun sahada olmasını isteriz. Serik’in gerçek çocukları sahada olacak ve üzerine düşeni sonuna kadar yapacak” dedi.

Tüm bu yaşananların sonucunda Erokspor, Serikspor’un U19 takımını 6-0 mağlup ederek 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon oldu.

Bir protesto da Zonguldak Kömürspor’dan

Geçtiğimiz hafta Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor arasında oynanıp hiç şut çekilmeyen ve iki takımın da beraberliğe razı bir görünümde 0-0 noktaladığı maç sonrası canı yanan taraf Zonguldak Kömürspor olmuştu. Zonguldak temsilcisinde futbolcular bu hafta oynadıkları Kırklarelispor maçının başlama vuruşunda geçen hafta oynanan şaibeli maçı protesto etti.

İstanbulspor ve Fenerbahçe de sahadan çekilmişti

Süper Lig’in 17’nci hafta maçında Trabzonspor’u ağırlayan İstanbulspor, karşılaşmanın 74’üncü dakikasında hakem kararlarını protesto eden kulüp başkanı Ecmel Sarıalioğlu’nun kararıyla sahadan çekilmişti. Benzer bir durumu aynı sezon Fenerbahçe de yaşadı. Olympiakos maçından dolayı tarihinin değiştirilmesi ve yabancı hakemle oynanmasını istediği Süper Kupa maçı için federasyondan herhangi bir olumlu dönüş alamayan sarı-lacivertliler, U19 takımıyla Galatasaray’a karşı Şanlıurfa’da oynadığı maçın ilk dakikasında Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 yenik duruma düştükten sonra sahayı terk etmişti. Bu yaşanan olayların ardından İstanbulspor sezonun devamında toparlanamayıp küme düşerken Fenerbahçe de Olympiakos’a elenip Avrupa’ya veda etti.

Beşiktaş'ın Semih Kılıçsoy için kınadığı kişi belli oldu: Hamit AltıntopBeşiktaş’ın Semih Kılıçsoy için kınadığı kişi belli oldu: Hamit Altıntop

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.