Altay ve Paixao yine karşı karşıya

Son 5.5 senedir formasını giydiği Altay'a geçenlerde veda eden ve Şanlıurfaspor'a giden Marco Paixao eski takımıyla FIFA'da yine karşı karşıya kalabilir.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Marco Paixao eski takımıyla FIFA'lık oluyor.

TFF 1. Lig’de ekonomik sorunlar nedeniyle zorlu günler geçiren Altay’da Marco Paixao krizi patlak verebilir. Son 5.5 seneyi İzmir ekibinde geçiren ve dört kez TFF 1. Lig gol kralı olan futbolcu eski takımıyla alacakları nedeniyle yeniden davalık olabilir. Portekizli 2023 yazı başında da kulübü alacakları nedeniyle FIFA’ya şikayet etmiş, ancak bir gün sonra sorun çözülmüş, hatta Paixao sözleşmesini de yenilemişti.

Benzer sorunlar yeniden gün yüzüne çıktı. Geçmişte sözleşme imzaladığı yabancı futbolculara 11 milyon euro civarındaki borçları nedeniyle iki yıldır transfer yasağı olan ve 11 puanla TFF 1. Lig’in son sırasında bulunan Altay’ın gelen haberlere göre Paixao’ya da borcu var. Kulüp Başkanı Murat Pervane geçen hafta Paixao’ya 550 bin euro borçları olduğunu söylemişti. Oyuncunun avukatı 10 gün içinde borcun ödenmemesi durumunda konuyu FIFA’ya taşıyacaklarını belirten mektubu kulübe iletti.

Mektupta “Oyuncumuzun ödenmemiş borçlarının, tazminatlarının, cezalarının ve faizlerinin tamamının ödenmesi için size daha önce tanınan süreyi not edin, aksi takdirde FIFA yargı organları önünde tazminat talebinde bulunacağız” sözleri yer aldı.

Birinci Lig'in kralından siyah beyaz veda: Marco PaixaoBirinci Lig’in kralından siyah beyaz veda: Marco Paixao

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.