Altay yönetiminden kongre kararı

TFF 1. Lig'de son sırada yer alan Altay'da eleştiri oklarının hedefi olan yönetim, olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Zor günler geçiren Altay'da başkan Ayhan Dündar görevi bıraktı.

Altay’da haziran ayında ikinci kez başkanlığa seçilen Ayhan Dündar önderliğinde göreve gelen yeni yönetim pes etti. İzmi’in siyah beyazlı takımından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Kulübümüz, Süper Lig’den büyük bir borç yükü ile düştüğü sezondan bu yana zorlu günlerden geçmektedir. Geçen sezon büyük bir başarı sağlayarak ligde kalınmıştır. Yeni sezon maalesef sportif anlamda başarısızlıkla başlamış olup, alınan kötü sonuçlar camiamızı, kulübün sorunlarından ve içinde bulunduğu gerçeklerden uzaklaştırmıştır. Tüm eleştirileri ve yaşadığımız zorlukları camiamıza aktarabilmek ve ortak bir çözüm bulabilmek adına seçimli olağanüstü genel kurul kararı aldığımızı tüm camiamıza duyuruyoruz.”

“Bu kararın tüm camiamıza bir uyanış, özeleştiri, sorumluluk ve birliktelik getirmesini diliyoruz” denilen açıklamada tüm Altaylılar armanın onurunu korumak adına kulübe sahip çıkmaya çağrıldı.

Gençlerbirliği’nden farklı zafer, Altay serbest düşüşteGençlerbirliği’nden farklı zafer, Altay serbest düşüşte

Altay’ın şirketleşmesi konusunda taahhütte bulunan camianın tanınmış isimlerinin yönetim kurulunun çağrısına yanıt vermediği, vurgulanan açıklama şöyle bitti: “Bu kişiler kulübün en zor günlerinde kendi tabiri ile elini taşın altına koymamıştır. Şirketleşme kararının alınmasından sonra bir genel kurul üyemiz iptal davası açmış olup dava süreci devam etmektedir. Yeni sezon maalesef sportif anlamda başarısızlıkla başlamış olup, alınan kötü sonuçlar camiamızı, Kulübün sorunlarından ve içinde bulunduğu gerçeklerden uzaklaştırmıştır. Ekonomik ve kurumsal anlamda yeni düzene uygun çözümler bulmak şarttır. Sportif olarak kaybedilen hiçbir şeyin olmadığı, daha önümüzde 25 maçın olduğunu tüm camiaya hatırlatmak isteriz. Son olarak 29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında oynayacağımız sezonun en önemli maçına valimizi, belediye başkanlarını, tüm İzmir milletvekillerini ve bürokratlarını, camiamızın eski başkanlarını ve yöneticilerini, Büyük Altay’ı kalbinde hisseden küskün, kızgın dahi olsa tüm taraftarlarını 110 yıllık asırlık çınarı desteklemeye davet ediyoruz.”

Altaylı Marco Paixao: Psikolojik olarak öldükAltaylı Marco Paixao: Psikolojik olarak öldük

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.